Nyitókép: Shutterstock

 

Csütörtökön (november 2-án) Szlovákia nyugati és északi részén szeles időre számíthatunk. Erős szél lesz a hegyekben és az ország középső részén is. Az esti órákban már több járásban is eleredhet az eső. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

 

A szélriasztás Pozsony, Nyitra, Nagyszombat, Trencsén, Zsolna, valamint Besztercebánya és Eperjes megye egyes részein lesz érvényben. A szél néhol elérheti a 45–60 klométer/órás átlagsebességet, de rövid távon akár a 85 kilométer/órás sebességet is.

 

A meteorológusok a hegyekben is erős széllökésekre figyelmeztetnek. A riasztás szinte egész Zsolna megyére érvényes, valamint a Poprádi, Breznóbányai és Besztercebányai járásra. Az erdőzóna felett a szél erőssége elérheti a 110–135, illetve a 70–85 kilométer/órás átlagsebességet is. Az SHMÚ szerint ez szélvihart jelent.

 hirdetes_300x300  

 

A csütörtök estétől érvényes, eső ellen kiadott elsőfokú figyelmeztetés a teljes Besztercebányai és Trencséni kerületre vonatkozik, valamint a Zsolnai kerületben található járások többségére. A riasztás érinti a Gölnicbányai, Rozsnyói, Iglói, Lévai, Nagytapolcsányi, Aranyosmaróit, Pöstényi, Lőcsei és Poprádi járásokat. A meteorológusok arra figyelmeztetnek, hogy a csapadék mennyisége elérheti a 35–55 millimétert.

 

Péntekre (november 3-ra) is figyelmeztetést adnak ki erős szél és eső miatt. Helyenként megélénkül a szél, így másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!