Nyitókép: Getty Images/iSTOCK

 

Éjszaka megérkezett Európa partjaira a Ciarán orkán, amely eddig egy halálos áldozatot és több sérültet is követelt. Jelenleg Franciaországban és Nagy-Britanniában okoz anyagi károkat, de már területünkön is erősödik a szél.

 

A legerősebb szelet eddig Franciaország partjainál jegyezték fel, ahol a Pointe du Ruz állomáson 207 km/h sebességű széllökést mértek. A franciák a hurrikán első áldozatáról számoltak be. A Brit-szigeteken szintén orkán erejű szél tombol. A La Manche csatorna térségében az elmúlt 36 évben most a legszelesebb az időjárás, sokan áram nélkül maradtak.

 

Területünkön pontosan a vártnak megfelelően dél körül kezdett megerősödni a szél. A széllökések Pozsonyban, Erdőháton és Nyitra térségében a 15–20 m/s sebességet is elérik. Egyelőre viszonylag gyenge a szél és nem okoz károkat, de ez hamarosan megváltozik.

 hirdetes_300x300  

 

Délután Nyugat-Szlovákia egész területén a széllökések sebessége meghaladhatja a 15–25 m/s-ot, de az Erdőhát északi részén és a miavai régióban még ennél is erősebb lehet.

 

Az esti órákban további szélerősödés vár térségünkre.

 

A legerősebb széllökésekre azonban holnap délelőtt folyamán kell számítani, ezért legyünk nagyon óvatosak munkába vagy iskolába menet. A széllökések a hegyekben lesznek a legerősebbek, ahol akár a 40 m/s sebességet is meghaladhatják. Területünkön holnap délután kezd lenyugodni az idő. Péntek délután ugyan még fújni fog a szél, de a széllökések már jóval gyengébbek lesznek, az esti órákra pedig eláll a szél.

 

iMeteo

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!