Nyitókép: PA/FEUERWEHR KLOSTERNEUBURG

 

Komoly fennakadásokat és áramkimaradást okoz a Zoltán névre hallgató vihar Ausztriában, a viharos szél és a havazás miatt péntekről szombatra virradóra több százszor riasztották a tűzoltókat szerte az országban. Egy ember meghalt, amikor autójával egy patakba hajtott, miközben ezrek vannak áram nélkül.

 

Felső-Ausztriában mintegy 2500 tűzoltó volt munkában az éjjel – őket 200 alkalommal riasztották kidőlt fákhoz és leszakadt felsővezetékekhez. Még rosszabb volt a helyzet Salzburg tartományban, itt 240-szer riasztották a tűzoltóságot. Egy 66 éves sofőr meghalt, miután elvesztette uralmát a gépjárműve felett és egy patakba hajtott. Salzburg városában egy fa egy épp arra közlekedő trolibuszra dőlt, ami komoly károkat okozott.

 

Alsó-Ausztriában 130 alkalommal kellett kivonulni a tűzoltóknak. Franz Resperger szóvivő elmondta, hogy a mentés során több alkalommal a tűzoltókat is életveszély fenyegette a közvetlen közelükben letörő ágak miatt. Burgenland tartományban pedig egy személyautó hókotrónak ütközött. Sérülteket jelentettek Tirol és Karintia tartományokból is. Stájerországban eközben 3000 háztartás maradt áram nélkül a viharos széllökések miatt.

 hirdetes_300x300  

 

Az osztrák utakon jelenleg erős a forgalom az ünnepek és a hazatérő vendégmunkások tömege miatt. Az Osztrák Szövetségi Vasutak szintén nagy utasforgalommal számol. Itt a helyzetet leszakadt felsővezetékek bonyolítják, egy Bécs és Klagenfurt között közlekedő gyorsvonat pedig kiesett a forgalomból, ami további zsúfoltságot okoz.

 

Körkép.sk, Krone nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!