Nyitókép: MTI/MTVA

 

A korábbi melegrekord is könnyen megdőlhet, majd jövő hét elején 180 fokos fordulatot vesz az időjárás.

 

A hét hátralévő részében már nem fog esni, sajnos az Alföldön tovább fokozódik az aszály. Egészen vasárnap estig sokat fog sütni a nap, amit időnként zavarhatnak csak fátyol- és gomolyfelhők. Pénteken 21 és 26, szombaton már 22 és 27 fok között alakul a hőmérséklet a délutáni órákban – írja az Időkép előrejelzése.

 

Melegrekord dőlhet vasárnap

 hirdetes_810x300  

 

Vasárnap délnyugatira forduló áramlással még melegebb levegő érkezik fölénk, szinte az egész országban meghaladjuk majd a 25 fokot, többfelé a 30 fokot is megközelítheti, illetve elérheti a hőmérséklet. Az április 14-ére vonatkozó eddigi melegrekord is könnyedén a múlté lehet. 1939-ben Túrkevén 28,7 fokkal dőlt rekord, ennél most minden bizonnyal melegebb lesz.

 

A korai nyarat érdemes lesz kihasználni, hiszen mint a Hungaromet oldala írja, kedden a nyugati megyékben már a 10 fokot sem fogja elérni a nappali hőmérséklet.

 

Egy csapásra véget ér a nyár jövő hét elején

 

Hétfőn egy hidegfront közelíti meg térségünket, északon egyre többfelé lehet zápor, zivatar, délen még kitart a napsütés és a 30 fok közeli hőmérséklet. Keddtől nagyjából 10-15 fokos lehűlés jön, a hőmérséklet az átlag alá esik vissza, viszont van esély kiadósabb esőre.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!