Kreatív hétköznapoknak néz elébe a héten Gúta és Komárom városa.

A Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola művészeti szakos tanárai és diákjai egy Workshopnak keresztelt programsorozatot szerveztek. A rendezvény kedden, május 29-én kezdődik Gútán, ahol a Kultúrházban kap helyet az alkotó tevékenység. Itt három művészeti szakos osztály diákjai mutatják meg kreatív vénájukat, ugyanis egy-egy népmesét kell majd feldolgozniuk képregényes stílusban. Emellett a Kultúrház előtti téren a helyi alapiskolásoknak mutatnak be modern technikákat a diákok. A kisdiákok kipróbálhatják magukat pólónyomtatásban, akciófestészetben és székfestésben.

Másnap és harmadnap kicsit bővül a diákok létszáma, ugyanis a dizajn, grafika és ólomüveg szakosokhoz az iskola tűzzománcosai is csatlakoznak. Szerdán és csütörtökön már Komáromban folytatódik a rendezvény, a helyszínek pedig a következők: Klapka tér, Nádor utca, Megye utca, Ferencesek utcája, Jókai utca, Tiszti pavilon udvara és a gyerekpark előtti parkos rész a Rév Magyar Kultúra Házával bezárólag. A diákok ezen a területen foglalják majd el helyeiket az egyes foglalkozások helyszínein, ahol az iskola tanárai segítségével fognak alkotni. Az egyes helyszíneken lehet majd fotózni, padokat festeni, csomagolni, pólót nyomtatni, talicskát és székeket festeni, valamint az akciófestészet keretén belül csurgatva, csöpögtetve és fröcskölve alkotásokat létrehozni.

christo-wrapped-trees-xvi.jpg

A foglalkozások tehát a modern művészetekhez állnak közelebb. Betekintést nyerhetnek például Jackson Pollock és Christo művészetébe, de a fotózás során a városközpont épületeit is jobban megvizsgálhatják. A szerdai nap végén az összes diák részvételével egy óriásképet alkotnak meg a Klapka téren. A csütörtöki nap és egyben a workshop záróakkordjaként pedig egy Flash mob-ban vesznek részt a tanulók és az arra látogatók.

 hirdetes_300x300  

A diákok részéről nagy az érdeklődés, hiszen az iskola padjain kívül is alkothatnak egy kicsit, illetve a technikák is újak lesznek számukra. A szervezők remélik, hogy mind Gúta, mind Komárom városának is üdítő lesz ez a megmozdulás és rábírják majd az embereket, hogy legyenek kicsit nyitottabbak a művészetek irányába.

A Workshop mindhárom nap 8 órakor kezdődik és délután fél kettőig tart. A szervezők és a résztvevő diákok sok szeretettel várják az érdeklődőket.

Bővebb információk: itt, vagy a facebookon.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói oldalához!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!