Az idei Komáromi Napokkal egybeesően ünnepli fennállásának 25. éfordulóját a Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál, vagy az ő szavaikkal élve: Együttlét. A tavasz első többnapos fesztiválja 2015. április 28. és május 2. között kerül megrendezésre, és rengeteg színes programmal ígérkezik.

A dél-komáromi Monostori Erőd falai között több színpadon egyszerre fog szólni a muzsika és levetítésre kerülnek jobbnál jobb filmek. A 25. Mediawave Film és Zenei Együttlét versenyprogramjába 78 országból 1494 filmes nevezés érkezett, ebből az előzsűri 84-et választott a nemzetközi, 43-at a magyar, 49-et pedig az Úton Online Filmfesztivál programjába.

mw_banner_hu

Már az első napokban is olyan eklektikus felhozatalt tekinthetünk meg, ahol a Montanaro ethno zenei projektje adja át a színpadot a punkot játszó Auróra zenekarnak, aki az akusztikus programját hozza el. Az Erődben, ha szeretnénk, akár pár óra leforgása alatt része lehetünk a litván, a magyar, az észt és a lengyel kultúrkörnek és népi világnak.

ferenczi_rackajam_nyikos_peter

A nemzetközi felhozatalból a lengyel Dikanda, a kozák népdalokat éneklő OX&AX formáció, az észt Lepaseree, a litván Vilniaus Bociai viszi a prímet az ethno zene táján, de a jazz kedvelői is biztosan megtalálják a nekik tetszőt a temérdek fellépő improvizatív és modern jazzt játszó csapat között: többek között fellép az amerikai-holland Cactus Truck és a magyar-amerikai Eastern Boundary Quartet.

 hirdetes_810x300  

mw_hangulat_01_nyikos_peter

A zenés és filmes programok mellett több nép kultúrájába is betekintést engednek az úgy nevezett műhelyek és a bolgár, litván, kozák asztalok vagy épp az afgán teaház, ahol szó szerint belekóstolhatunk a kultúrába. Nem minden napi szórakozást nyújtanak majd a felnőtteknek kitalált játszóházak és közösségi játékok is.

majusfa_01_nyikos_peter

Gyermekeknek szóló programokkal is készül a Mediawave: május elsején és másodikán egész nap a győri Gyermekek Háza, a Vaskakas Bábszínház, Rutkai Bori és a Sárkányjárgány, a győri Forrás Waldorf iskola, a Méhkasaula csoport, a Magyaróvári Íjász Sportegyesület és az Ördöngős Zenetanoda is kitelepül, és családi programokkal szórakoztatja a gyermekeket, amíg a szülők fesztiváloznak.

A részletes program és a jegyinformáció megtekinthető a fesztivál honlapján.

Katona Vica

Képek: a Mediwave fesztival hivatalos oldala

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunkat!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!