A filmcsillagot korábban már négyszer is jelölték a díjra, azonban eddig még nem sikerült az arany szobrocskát elhoznia.

A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia végre megadta azt Leonardo DiCaprionak, ami már a Titanic óta járt volna neki, a legjobb férfi főszereplő Oscar-díját A visszatérő c. filmben nyújtott alakításáért..

 

 

A visszatérő 12 jelölést zsebelt be januárban, így borítékolható volt, hogy a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést végre Leo kapja. A színész Alejandro González Inárritu filmjében 19. századi prémvadászt alakít, aki az életéért küzd a havas vadonban, miután súlyosan megsebesíti egy grizzli medve, és társai magára hagyják.

 hirdetes_300x300  

 

https://www.youtube.com/watch?v=dyp_DVgT260

 

Dicaprio köszönőbeszédében  a klímaváltozás fontosságáról beszélt. Megköszönte Scorsese-nek, hogy olyan sokat tanított neki a filmezésről:

 

„Ez a film az ember és a természet viszonyáról szól egy olyan évben, ami hivatalosan is a legmelegebb volt. Egyre északabbra kellett húzódnunk, hogy egyáltalán havat találjunk. A klímaváltozás létezik, éppen most történik. Ez a legnagyobb fenyegetés az egész emberi fajra nézve, amit minél hamarabb meg kell fékeznünk. Ne vegyük biztosra ezt  a bolygót, én sem vettem biztosra a mai estét.”

 

 

Forrás: hirado.hu, korkep.sk

Nyitókép: MTI/AP/Invision/Chris Pizzello

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!