Desmond Child szerzeménye, az Egy szabad országért című dalt először kedden lehetett meghallgatni a Petőfi Rádió Talpra Magyar című műsorában.

 

Tegnap sajtótájékoztató keretében, a Terror Háza Múzeumban mutatták be az ’56-os Emlékév hivatalos dalát és imázsfilmjét. A világhírű magyar-amerikai szerző, Desmond Child által szerzett dal Wolf Kati, Péter Szabó Szilvia, Radics Gigi, Nagy Feró, Sasvári Sándor, Vastag Csaba, Vastag Tamás, Molnár Ferenc „Caramel”, Lakatos Mónika és a Romengo, Pál István és a zenekar, a Hooligans, valamint egy ötventagú kórus közreműködésével szólal meg. A dal célja, hogy átélhetővé tegye azt a hatvan évvel ezelőtti felemelő történelmi pillanatot, amikor a magyar nemzet a függetlenség és a szabadság reményében szembeszállt a kommunista diktatúrával. A népszerű énekesek által előadott dal segíthet abban, hogy az Emlékév üzenetei minél több emberhez eljuthassanak.

 

Ugyancsak bemutatták az imázsfilmet, amelyben számos neves magyar színész, művész és sportoló tiszteleg az 1956-os forradalom és szabadságharc emléke előtt. Az imázsfilm hamarosan látható lesz a televíziókban és a mozikban.

 hirdetes_810x300  

 

A sajtótájékoztatón Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere elmondta, ez a dal alkalmas arra, hogy a mostani fiatal generációkat is megszólítsa, ami az Emlékév egyik kiemelt feladata. Balog Zoltán hozzátette:

 

„Értékes dolog, hogy a magyar művészek is beleálltak a dal létrehozásába, annak ellenére is, hogy nem mindenben értünk egyet.”Emellett fontos látni, hogy „éppen 1956 örökségében jöhet létre az egyetértés”

 

Ezt követően az Emlékév hivatalos dalának jelenlévő énekesei, Péter Szabó Szilva és Vastag Csaba is kifejezte köszönetét, hogy részt vehetett a közös munkában.

 

 

magyarforradalom1956.hu
borítókép: Szabó Gábor – origo.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!