Nyitókép: Papageno.hu

 

A Muzsikás együttes a ma esti pozsonyi karácsonyi koncert előtt 10.00 órától a Pozsonypüspöki Magyar Tannyelvű Alapiskola, majd 12.00 órától a Duna utcai Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium diákjainak ad jótékonysági koncertet.

 

A Muzsikás „Rendhagyó énekóra MOL-ban” program:

 

 hirdetes_300x300  

-Ingyenes, a MOL támogatja.

A sorozat 2005-ben indult. Azóta több, mint 600 iskolában jártunk.

-Részt vehetnek:

általános iskolák, szakmunkásképzők, szakiskolák, szakközépiskolák, gimnáziumok.

-A koncert rövid leírása:

Ismeretterjesztő Muzsikás koncert a magyar népzenéről. Az előadás a korosztályokhoz illeszkedik. Sor kerül több tájegység muzsikájára és hangszerbemutatóra is. Általában közösen énekelünk, csujogatunk.

-A helyszín – a résztvevők:

Egy nagyobb teremben (tornaterem, díszterem, egyéb) legfeljebb 350 tanuló. Nagy létszám esetén lehetőleg azonos korosztály: alsósok, felsősök, középiskolás korúak. Kisebb iskoláknál az egész iskola.

-Az elhelyezkedés:

A zenekar a terem egyik hosszú oldalának a közepénél helyezkedik el. A falhoz tolva 3 asztalra van szükség és hét székre, valamint egy mikrofonnal való beszédhangosításra.

-Az amfiteátrumszerű elrendezés:

A zenekar a tornaterem egyik hosszú oldalának a közepénél egészen a (bordás)falhoz áll. A tanulók a zenekar előtt félkörösen helyezkednek el: zsámolyokon, kis padokon, nagyobb padokon, hátul esetleg asztalokon ülve.

-Az időtartam: becsöngetéstől kicsöngetésig.

 

2018. december 17. (hétfő) – A Muzsikás együttes adventi koncertje

 

Magyarország Pozsonyi Nagykövetsége és a Pozsonyi Magyar Intézet minden kedves érdeklődőt szeretettel vár december 17-én, hétfőn 17.30-kor a Muzsikás együttes karácsonyi koncertjére a pozsonyi Ferences templomban (Ferencesek tere 1.).

 

A több mint négy évtizede alakult Muzsikás, a világszerte legismertebb magyar népzenei együttes, amelynek elsőként sikerült elfogadtatnia a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. Az autentikus magyar népzenét rendkívüli élménnyé teszik, követve a legkiválóbb falusi zenészek hagyományos előadásmódját és improvizációs stílusát, mindezt egyedi, csak a Muzsikásra jellemző stílusban.

 

 

Számos díj és kitüntetés birtokosai. Ezek közül is kiemelkedő a Magyar Művészetért díj, a Liszt Ferenc-díj, a Magyar Örökség díj, Kossuth-díj és a Prima Primissima díj. Az együttest 2008-ban európai zenekarként elsőként a legrangosabb nemzetközi világzenei díjjal, a WOMEX-díjjal is elismerték.

 

Vendégelőadó: Petrás Mária Prima Primissima és Magyar Örökség díjas népdalénekes.

 

A koncertet követően önkéntes pénzadományt lehet felajánlani a szlovákiai magyar nagycsaládosok részére, valamint a fogyatékossággal élő embereknek szóló Carissimi lap javára!

 

A belépés díjtalan!

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!