Nyitókép: BratislavaDen.sk

 

Szlovákia olyan domináns épületei, mint a pozsonyi vár, az elnöki palota, a bajmóci, szepesi, trencséni és nyitrai vár, valamint a besztercebányai óratorony március 30-án, szombaton 20.30-tól egy órára sötétségbe borul.

 

Ezzel a lépéssel a világ legnagyobb környezetvédelmi rendezvényéhez, a Föld órájához csatalkoznak, amely arra hívja a fel a figyelmet, hogy a jelenlegi generáció talán az utolsó, amelyik megmentheti a Földet.

 

 hirdetes_810x300  

Szlovákiában a Föld órája nemzetközi eseményhez több mint 20 város, valamint több tucat vállalat és szervezet csatlakozik. A további érdeklődők a Föld órája internetes honlapon jelenthetik be szándékukat.

 

Szlovákián kívül pontban 20.30-kor sötétbe borul a világ legmagasabb épülete, a Bruj Khalifa (Egyesült Arab Emirátusok), az egyiptomi piramisok, az athéni Akropolisz, a római Colosseum, a párizsi Eiffel-torony, a londoni Big Ben és a New York-i Empire State Building.

 

A Föld órája környezetvédelmi rendezvényt minden év márciusának utolsó szombatján rendezik meg, melynek során arra kérik a háztartásokat és a vállalkozásokat, hogy kapcsolják le és ki a nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseiket egy órára, hogy ezzel is felhívják a figyelmet az éghajlatváltozás elleni cselekvés szükségességére.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!