Megjelent Buday Mára új könyve. A Körkép.sk munkatársának első kiadványa a Túlélőshow a javából  címet viseli és a Vámbéry Polgári Társulás adta ki.

 

„Dinamikus, élményszerű és lenyűgöző könyv, sötét témája ellenére. A szöveg egy komplikált vastagbél-daganatos történetet ír le, de jóval több, mint kórtüneti leírás.

 

Jó kompozíciós eljárás, hogy kezdetben csak a kisebb, de annál nehezebben viselhető betegségei tüneteivel és gyógyításával foglalkozik – ez afféle belépő vagy bevezetés az orvosok, nővérek, ambulanciák és rendelőintézeti várótermek cseppet sem hangulatos világába. Mire kiderül a súlyos betegség, addigra az olvasó már jártas lesz ebben a kórházi világban.

 

Nagy előnye, hogy nem egyszerű leírás, hanem fordulatos, kalandregénybe illő, tarka világ, így a kötet címe teljes mértékben megfelel e szövegvilág jellemzésére. Jól adagolja a párbeszédeket, melyek egy-egy helyzetet vagy szereplőt jellemeznek.

 hirdetes_300x300  

 

Buday Mária: Túlélőshow a javából

 

Csak elismeréssel lehet szólni arról, ahogy a rengeteg szereplő közt rendet tart, s mindegyik figurának megvan a maga jelleme. Határozottan előnyére válik, s a naplóregény műfaja felé billenti a szöveget a sok belső monológ és meditatív jellegű passzus.

 

Az elbeszélő főszereplő értelmes, okos és józan világképe, valamint embertársaihoz való közvetlen viszonyulása, nemkülönben hívő keresztény szellemisége rokonszenvessé teszi minden fejezetét. Gyorsan pörgő, eseményekben változatos szöveg, igazán kiváló olvasmány.“ – jellemzi a kötetet Csanda Gábor

 

Buday Mária dedikálással összekötött könyvbemutatójára május 20-án, 17.00 órakor kerül sor Komáromban, a Selye János Gimnázium dísztermében.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.