Nyitókép: Körkép.sk/kpa

 

A következő napokban Rimaszombatban koncert, színházi jelenetek és előadó esten szórakozhat a kedves érdeklődő, míg a járás déli részén gépkiállításon vehet részt, vagy bálozhat Almágyban. Minden kedves olvasónknak nagyon jó pihenést és szórakozást kívánunk!

 

  1. június 15-én (szombaton)  09:00 órakor Serkében

 

                                       Serkei Gépmúzeum.

 

 hirdetes_300x300  

A hagyományokhoz híven az idén is megnyílik a Serkei Gépmúzeum (149-es házszám). Június 15-én, szombaton 09:00 órától szabadtéri hálaadó istentisztelettel indul a rendezvény, ezt követi 10:00 órától a gépek elindítása.

A meghívott vendégeket szeretetvendégségre várják, amelyen kötetlen beszélgetés keretében lehet eszmecserét folytatni a régi mezőgazdasági gépekről.

Infó: ifj. Pohóczky Béla (tel.: 0908/572 084)

 

 

 

  1. június 15-én (szombaton)  19:00 órakor Almágyban

                                               Iskolabál.

 

Az Alapiskola és Óvoda Almágy mellett működő Szülői Szövetség vezetősége tisztelettel és szeretettel hív minden iskolabarátot, szülőt, nagyszülőt, fiatalt, időset és, természetesen, pedagógust az iskolabálba! Táncoljunk, szórakozzunk, vagy csak beszélgessünk egy jót! Töltsük együtt a szombat estét! Mindezt a gyerekek, az iskola javára! A jegyek még szerda estig megvásárolhatók.

 

  1. június 16-án (vasárnap)  18:00 órakor Rimaszombatban a Fekete sas udvarán

 

Szombati Jazztival.

 

A rimaszombati, Hetedszerelem címet viselő koncertre június 16-án, vasárnap 18:00 órakor kerül sor a Fekete Sas udvarán.

Nyitókoncertjének vendége Tóbiás Szidi színművész lesz, aki évek óta járja Szlovákia és Csehország színpadait és koncerttermeit zenekarával (Szidi Tobias & Band).

Belépő elővételben 12€, a helyszínen 15€. Jegyek elővételben a Városi Művelődési Központban, illetve a www.kulturars.sk internetes portálon kaphatók.

 

  1. június 17-én (hétfőn)  19:00 órakor Rimaszombatban a Városi Művelődési Központban

                           Jelenetek egy házasságból a Csavargófeszten.

 

Légy jó mindhalálig után újabb csemege vár a rimaszombatiakra, a Csavargófeszt keretén belül június 17-én, hétfőn 19:00 órától a Városi Művelődési Központ színháztermének színpadán Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című színdarabját nézhetik meg Kiss Szilvia és Gál Tamás tolmácsolásában.

A belépődíj 5 euróba kerül, s mivel kamara előadásról van szó, kb. 60 ember foglalhat helyet az alkalmi nézőtéren. Jegyek a Tompa Mihály Könyvesboltban válthatók.

 

 

  1. június 17-én (hétfőn)  17:00 órakor Rimaszombatban a Csillagházban

                                    Kucsera János előadása.

 

“Tíz évszázad magyar emlékei Bajorországban” címmel Kucsera János tart vetítéssel egybekötött előadást és könyvbemutatót 2019. június 17-én, hétfőn 17:00 órai kezdettel a rimaszombati Csillagházban.

Az esemény szervezői – a Gömöri Ifjúsági Csoport és a Kultúráért Gömörben és Gömörön Túl Polgári Társulás – szeretettel várnak mindenkit a rendezvényre.

 

 

Összeállította: Mede Géza

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!