Immár hagyományos módon a nótáé volt a főszerep a csallóközi községben.

 

Alistál Község Önkormányzata szervezésében nótaénekesek találkozójára került sor, ahol újfent megtelt a kultúrház érdeklődőkkel. Lőrincz Roland a rendezvény műsorszerkesztője boldogan köszöntötte a jelenlévőket, kifejezve hála érzetét, hogy az érdeklődők igényt tartanak az efféle kikapcsolódásra. Nem meglepő módon, a megjelentek  többször is együtt énekeltek az előadóművészekkel – hol szerelemről, hol boldogságról, hol csalódásról.
Az ötletgazda a fellépők között köszöntötte Nagy Noémit, Jalsovszky Mónikát, Molnár Angelikát, Nagy Irmát, Szabó Laurát, Csuti Csabát, Fényes Györgyöt, Nagy Attilát, Fazekas Istvánt és Matus Ernőt. Ünepi beszédet Horváth Tamás polgármester mondott.
Lőrinc Roland műsorszervező és helyi önkormányzati képviselő a Körkép.sk-nak elégedetten nyilatkozta, hogy az „Ősapáink óta szól a magyarnóta” címet viselő találkozóra minduntalan ilyen igény van. „Nagyon boldog vagyok, hogy az álmom valóra vált. Jó érzéssel tölt el, amikor együtt énekelnek a jelenlévők, szórakoznak.” Hozzátette, hogy nóta szeretete ihlette a rendezvényt. „Szívügyem a magyar nóta fennmaradása az utókornak, s annak mindennapokban való megszólaltatása.”
A november 23-i rendezvény sikerének hamar híre szállt a járásban.
Szöveg: Laky Erzsébet
Fotó: Alistál község

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.