Négy kontinens 21 országában ünneplik a családokat, a házasságot. A kezdeményezés Angliából származik, s közel két évtizede Richard és Maria Kane indították útjára. A házasság hetét minden évben Valentin-nap környékén tartják, ezalatt a család és a házasság fontosságára hívják fel a figyelmet.

 

Forrás: hazassaghete.hu

 

A házasság hetének nem titkolt célja, hogy a frigyet ritkasági értékként mutassa be a modern kori ember számára. Emellett szeretné közelebb vinni hozzájuk a házasságokat sikeressé és örömtelivé tehető hagyományos értékeket és bibliai alapelveket, méghozzá újszerű és kreatív módon. Ez a hét egy olyan közeget alakít ki, ahol emlékezhetünk arra, hogy a boldog házasság nem önmagától értetődő kérdés, hanem egy olyan kapcsolat, amelyet ki kell alakítanunk.

 

A kezdeményezés egy olyan kampányt foglal magába, amely a házasság gyakorlati fejlesztését szorgalmazó tevékenységet jelent. Mindez előidézi az együttműködést az alanyok számára, méghozzá a minőségi házassági viszonyok fejlesztésének szorgalmazásában. Ugyanakkor, bárki, aki a témában hasonló nézetekkel és célokkal rendelkezik, bekapcsolódhat a kampányba. Neves személyek is részt vesznek a kezdeményezésben, hogy megmutassák, számukra is fontos a család és a házasság ügye.

 hirdetes_300x300  

 

Forrás: dioceseofcleveland.org

 

A házasság hete se nem vallási, se nem politikai kezdeményezés. Célja továbbá a laikus- és a szakvélemény, a média és a közszereplők ösztönzése arra, hogy legalább évente egyszer támogassák az egészséges házasság társadalomban lévő fontosságát és szükségességet.

 

Magyarországon 2008-tól, míg Szlovákiában 2010 óta tartják a házasság hetét. Az idén február 9. és február 16. közé esik.

 

Az M5 csatorna immár második éve tűzte műsorra a témához szorosan fűződő, nyolc részes kisfilmjét. A széria a házasság, a hivatás és a kettő egyeztetésével foglalkozik amellett, hogy a különböző vagy azonos művészeti ágak családon belüli találkozását is magába foglalja.

 

 

A sorozat megtekinthető az M5 csatornán február 9-étől (vasárnap) 16-áig (vasárnap) 21.45-től.
Ismétlés: az adást követő napokon 8.30-tól és 13. 45-től.

 

Laky Erzsébet

 

Nyitókép: missionsbox.org

Kép: hazassaghete.hu

Forrás: ntm.sk, hazassaghete.hu, Rádiós Igazgatóság sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.