Nyitókép: körkép.sk/kpa

 

A Csemadok Nagykürtösi Területi Választmánya a nemzeti összetartozás napja – a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója – alkalmából június 4-én emlékprogramot tervez, melyre a mellékelt meghívó szerint minden érdeklődőt szeretettel elvár.

 

Program:

 

9.00 – a Csemadok NTV székháza udvarán, Ipolynyéken emlékfát ültetünk, aki részt akar ezen venni, csatlakozhat.

 

 hirdetes_300x300  

10.00 – 16.00 között az egyes találkozási pontokon a meghívón található szétírás szerint az Ipoly felvidéki oldalán, a régi Ipoly-hidaknál egy kis emlékműsorral készülünk, melyben elhangzik egy vers, egy ének, egy rövid emlékbeszéd.

 

Az Ipoly folyó két partját összekötjük egy nemzeti színű szalaggal, amely összetartozásunkat jelzi, és meggyújtunk egy fáklyát is, mely jelképezné azt az égő, lobogó vágyat, hogy az egy nemzetben való gondolkodásunk, létünk örökké tartson. A meghívottak közt mindkét oldalon vannak polgármesterek, civil szervezetek képviselői és mások.

 

forrás: facebook.com

 

16.00 órakor a Szécsénykovácsi – Hugyag hídfőnél először lezajlik ugyanaz a program, mint az előbbi négy helyen

 

16.30-kor a szécsénykovácsi templom harangjának zúgásával kezdetét veszi az a járási – regionális műsor, amely minden résztvevőnek szól, aki a nap folyamán részt vett a programokon, vagy csak erre az időpontra tudta szabaddá tenni magát. A felvidéki oldalon az emlékműsorban fellépnek az ipolybalogi Bukréta csoport tagjai, emlékbeszédet mond Hrubík Béla, a Csemadok egykori országos elnöke. Az Ipoly folyó másik oldalán a Tormay Cécile Irodalmi és Történelmi Társaság ad emlékműsort, és az ottani résztvevők is csatlakoznak a közös emlékünnep műsorához. Az emlékműsor végét 18.00 órára tervezzük.

 

20.20 – A meghívó szerint 33 fáklyát gyújtunk meg a járásunkból elcsatolt, többségében magyar falvak szimbólumaként egy kis zenével, énekkel. Itt is minden érdeklődőt szeretettel várunk. A program befejezése 21.00 óra körül lesz.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.