A vírus terjedésének veszélyes időszakát a nép megunta. Az eltelt három hónap rányomta bélyegét nemcsak a pénztárcára, hanem a kedélyállapotunkra is. A veszély csökkenéséről szóló hírek láthatóan megkönnyebbülést okoztak az embereknek, olyannyira, hogy talán még a fellélegzésüket is hallani lehetett.

 

Sokan nem is halogattak egy kis nyári szórakozást. Az érdeklődők keresték a lehetőségeket a kikapcsolódásra, a szervezők pedig szervezkedni kezdtek ezerrel. Persze, egyszerű hétvégi programokról van szó, a külföldi nyári üdüléseket a nép még mellőzi. Minden arra vall, hogy e tekintetben figyelik a hatóságok figyelmeztetéseit, tudatosítva, hogy a külföld még sok veszélyt rejt magában.

 

A Rimaszombati járás déli részén is beindult a „szórakoztatóipar” nyári tevékenysége. A Körkép.sk a hétvégén körültekintett, hogy képet adjunk olvasónak ezekről. Két helyszínen jártunk, az egyik Gömöralmágy, a másik Gömörpéterfala. Két olyan község, ahol egyébként is hagyományosan magasfokú az emberek szórakoztatása.

 

 hirdetes_300x300  

Gömörpéterfalán családi napot rendeztek, melyre a sportpályán került sor. A délután több érdekes műsor került terítékre, szórakoztatva a gyerekeket, szülőket, nagyszülőket is. Volt itt mesemondás a szomorúfűz alatt, gólyalábas bemutató, íjászat, babanapló és zenei bemutató Kovács Koppány részéről.

 

 

Gömöralmágyban a Három Királyok koncerteztek a szabadtéri színpadon. A másfél órás műsorukat három részre lehet osztani. Az első rész muzikal-összeállítás és rock operák, a második rész a gitárzenéről, a harmadik pedig a könnyedebb, szórakoztató zenéről szólt.  Sajnos az időjárás közbeszólt, de a három előadóművész, Vadkerti Imre, Kovács Koppány és Derzsi György, férfiasan kitartottak. Ugyanúgy a közönség is, amely ugyan nem volt nagyszámú, de jelentős élményben részesülhetett.

 

 

Sajnos az utóbbi napokban a hírek a pandémia visszatéréséről, terjedéséről nem túl biztatóak. Mindezek ellenére csak remélni lehet, hogy nem lesz baj és a nyári rendezvények, szórakozások, kikapcsolódások folytatódhatnak nemcsak itt Gömörben, hanem Felvidék szerte is.

 

Mede Géza

Képek a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.