Nyitókép: TASR/Jaroslav Novák

 

Megérkezett Szlovákiába a betlehemi láng, amit szombaton a szlovák cserkészek vettek át az osztrákoktól a szlovák–osztrák határon. A békesség és a szeretet jelképét december 15-én Zuzana Čaputová államfő fogja átvenni.

 

A betlehemi lángot a cserkészek az utolsó karácsony előtti hétvégén Szlovákia-szerte szimbolikusan átadják az embereknek a helyi templomokban. A betlehemi láng a templomok többségében egészen karácsonyig a nyilvánosság rendelkezésére fog állni.

 

 hirdetes_300x300  

A betlehemi lángot az elkövetkezendő napokban fogják eljuttatni az ország számos részére, hogy néhány nappal szenteste előtt már a lehető legtöbb helyen elérhető legyen. Idén egy interaktív térkép is készül, amelyen fel lesz tüntetve, hogy Szlovákia mely pontjain érhető el a betlehemi láng.

 

A betlehemi láng az ausztriai Salzburgból érkezett Szlovákiába, amit a szlovákiai cserkészek vasárnap a lengyel–szlovák határon továbbadtak a lengyel cserkészeknek, a szlovák–ukrán határon pedig az ukrán cserkészeknek.

 

A betlehemi láng a Jézus Születése-bazilikában égő gyertya lángjából származik, ami aztán személyes átadás útján, gyertyáról gyertyára vándorol emberek milliói között, hogy betöltse küldetését, és az egység, a remény, a szeretet, illetve az örömteli karácsony hírnöke legyen.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.