Vencel
  • HUF: 413.83
  • USD: 0.97
  • 14 °C
  • 19 °C

Hirdetés (X)

Kultúra

A költészet napja – KDNP: nemzetünk meghatározó költeményei történelmünk, sorsunk lenyomatai

"Kultúránk építőkövei azok a maradandó alkotások, melyek láthatatlanul is összekötik a magyar embereket"

Nyitókép forrása: mtag.sk

 

Nemzetünk meghatározó költeményei történelmünk, sorsunk lenyomatai – írta a KDNP frakcióvezetője vasárnap, a költészet napján az MTI-hez eljuttatott közleményében.

 

Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője kiemelte: József Attila nemzetünk egyik legnagyobb irodalmi alakja, nem véletlen forrt egybe születésnapja a költészet ünneplésével. “Kultúránk építőkövei azok a maradandó alkotások, melyek láthatatlanul is összekötik a magyar embereket. Ki ne ismerné és érezné át a magyarság lelkületét Petőfi vagy Ady sorait olvasva?” – fogalmazott.

 

Hozzátette: a vers tömör irodalom, amely rövidségében is fontos gondolatokat, érzelmeket hordoz. A versek tartalmi és nyelvi kifejezőeszközei a fiatal generációnak is, élményeket adnak és elősegítik kötődésüket az irodalomhoz. Hidak ezeréves kultúránk és a ma embere között.

 

A magyar költészet napján egy olyan kincsre emeljük tekintetünket, amely a Kárpát-medencében és a világ bármely táján élő honfitársainknak ugyanazt jelenti: megőrzendő múltat, világlátást, lélekemelő és szétszakíthatatlan összetartozást. Ez az, amit senki sem vehet el tőlünk, de amit mindannyian gyarapíthatunk, óvhatunk és továbbadhatunk – írta. .

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Dr.Fikker János
2021. ápr. 11. 12:50

Fikker János: Költők...( A Magyar Költészet napjára) Költők! Az igazat,és semmi mást.Ne önimádó, és öncélú magamutogatást.Elődeinktől vegyétek a példát.A "díjakat", a tehetségért osztják. Ne fertőzzetek, semmit mondással.Ne érthetetlen, okoskodással.Felfoghatatlan, fülsértő szavakkal. Rímes, és rímtelen hordalékanyaggal...Ne romboljátok, a ragozott nyelvet! Az érthető vers,megnyugvást teremthet. Derűt,és örömöt plántálhat a szívbe.Ne kódoljatok, mérget, a szóba, a rímbe...Akiben működik az "Isteni Szikra",az sejtetheti csak,mi a világunk titka...Költők! Figyeljetek, a népre.Tegyetek ti is valamit érte.Hadd érthessék, amiről írtok.A tanítás legyen a cél, az indok.Az ömlengés, a hiúság is vétek.Nem lehet csak a"díj", az érdek. A Vers, ma úgy kell, akár a jó zene. Legyen dallama,íze, üzenete... 2021 Április 11.-én

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket