Nyitókép: Körkép.sk

 

Eljött az idő is, amikor kitekinthetünk kissé zárt otthonainkból és ebben a pandémiás időszakban lehetőségünk van szippantani egy kevés friss levegőt is. Emellett beindulnak a kulturális és szórakozási rendezvények, amelyek által lehetőségünk van kicsit felvidulni, megpihenni is.

 

A kedves olvasóink figyelmét főleg a rimaszombati Zenei Tavasz kezdődő rendezvényére hívjuk fel. Füleken érdekesnek ígérkezik a megnyíló Vármúzeum megtekintése és meglátogathatja a Gömör-Kishonti Múzeum rendezvényeit is Rimaszombatban. Nagyon jó szórakozást kívánunk minden kedves olvasónknak.

 

Egyben felhívjuk a figyelmüket az érvényben levő járvány-ügyi előírások betartására is.

 hirdetes_810x300  

 

 Május 11-én (kedden) 18:00 órakor Rimaszombatban a Városi Művelődési Klub nagytermében

 

  1. Zenei Tavasz

 

Május 11-én Farkas Imre hegedűművész koncertjével kezdődik a 41. Zenei Tavasz Rimaszombatban. A szervezők 18:00 órakor a VMK színháztermében várják nagy szeretettel a komolyzene iránt érdeklődőket.



A külföldön is nagy elismerésnek örvendő hegedűvirtuózt zongorán az újvári születésű, zenei tanulmányait a Pozsonyi Zeneművészeti Főiskolán és a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián végző Farkas Pál kíséri. Jegyek (3 €) a koncertre a helyszínen kaphatók. A koncert fő támogatója a Szlovák Köztársaság Művészeti Alapja.

 

 

 Május 15-én (szombaton) 17:00 – 21:00 órakor Rimaszombatban a Gömör-Kishonti Múzeumban

 

XVI. Éjszaka a múzeumban

 

A Gömör-Kishonti Múzeum Rimaszombatban meghivja Önöket az Éjszaka a múzeumban XVI. évfolyama megnyitójára 2021 május 15-én. A múzeum 17:00 és 21:00 óra között lesz nyitva a látogatók részére. Lehetőség lesz individuális látogatásra, a látogatók megnézhetik a múzeum állandó kiállitásait és a hónap műtárgyát (Rakottyai Danó cukrászmester tortatartó doboza) is.

 

„Üdvözöljük Önöket Szlovákia ötödik legrégebbi múzeumában. Jöjjön el, megéri!”

 

 

Május 3-tól, június 11-ig Rimaszombat városa versenyt hirdet a gyerekeknek

 

Irodalmi és képzőművészeti verseny gyerekeknek.

 

A verseny célja irodalmi és képzőművészeti elemek segitségével megjeleniteni a gyerekek kapcsolatát és vonzalmát Rimaszombat városához. Egyben a verseny segitségével megünnepelni a város 750. születésnapját.

 

A versenyben részt vehetnek a város óvodásai, az iskolák 1.és 2. fokozatú diákjai. Jelentkezni lehet a tanitókon keresztül egyénileg is és jelentkezhetnek egész osztályok is.

 

A verseny időtartama: május 3-tól, június 11-ig.

 

 

Májustól újra megnyit a füleki vár, és újdonságokat kínál a várséta

Az állandó kiállításon látható tárgyak feliratai már angol nyelven is olvashatók lesznek, új fotópanelekkel és fajátékokkal bővül a vármúzeum kínálata, a középső várudvarban megnyitják az egykor ágyúállásként szolgáló három kazamata egyikét, amelyet nemrégiben újítottak fel –

A vármúzeum igazgatása alá tartozó Városi Honismereti Múzeum és Nógrádi Turisztikai Információs Központ is nyitva tart, a szintén az intézmény részlegeként működő városi könyvtár keddtől szombatig üzemel.

A Városi Honismereti Múzeum galériájában készülőben van az év első kiállítása. A második világháború haditechnikáját mutatják be Péter Tibor helyi modellező makettjei révén.


A kiállítás május 18-tól augusztus 6-ig látogatható

A Füleki Vármúzeum arra is felhívta a figyelmet, hogy az érvényben lévő járványügyi korlátozások betartása továbbra is szükséges.

 

 

Május 15-én (szombaton) Lévárt községben a Turul szobornál

 

Nagyszabású tavaszi átalakítás Lévárton.

 

Részletek a plakáton.

 

 

Összeállította: Mede Géza

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.