Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Különleges időtöltés gazdagította az érdeklődők szabadidejét, akik az egyik borongós, májusi szombaton úgy döntöttek, hogy egy izgalmas, sajátos alkotási folyamattal ismerkednek meg. Ez a mandalafestészet.

 

A Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ egyik terme a nyugalom és a harmónia helyszínévé változott. A gazdag színvilág azonnal magával ragadta a résztvevőket. A kellemes hangulatot a keleti dallamokat idéző halk zenei aláfestés fokozta.

 

 hirdetes_300x300  

 

A mandalfestő tanfolyamot Tarcsi Alica, a mandalafestés csallóközi nagymestere vezette. Lelkes jelentkezők kis csoportja vett részt a tanfolyamon, így a vezető mindenkivel egyénileg tudott foglalkozni.

 

 

Tarcsi Alica szakszerűen, türelmesen, szívvel-lélekkel végezte a képzést. Minden apróságra odafigyelt, különösen a formák és a színek összeállítására. Elégedetten nyugtázta a résztvevők lelkes tevékenységét, megdícsérte kreativitásukat.

 

 

A nap folyamán a különböző korosztály képviselői betekintést nyerhettek a mandalafestés alapjaiba. Az alkotás folyamatát a nyugodtság, a hétköznapokból való teljes kikapcsolódás jellemzi. Ami érthető is, hiszen a mandala valójában egy meditációs eszköz. Az ember az adott hangulatának megfelelő mandalát választ, olyan formát és színeket, amire éppen szüksége van lelki nyugalmának megteremtéséhez. Az eszköznek gyógyító, nyugtató hatása van az emberre, de ellazulást előidéző energiaforrás is egyben.

 

 

A résztvevők egyike hírportálunknak összegezve elmondta, hogy számára azért fontos az ilyen időtöltés, mert egyfajta énidőt jelent, amit a külvilágtól elszakadva kellemes hangulatban lehet tölteni.

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.