Ha nyár akkor fesztivál, legalább is a koronavírus-járvány előtt ehhez szoktunk hozzá, ám az oltások és a járvány visszahúzódása lehetővé teszi, hogy 2021-ben is átélhessük azt, amit a legtöbben csak úgy emlegetnek: a malomérzés, hiszen augusztus 13–14-én újra megrendezik a Hajómalom Fesztivált Gútán.

 

Mit is várunk el általában egy fesztiváltól? Elsőként talán igényes zenei kínálatot, ebben pedig nem lesz hiány elég, ha csak a fő fellépőket soroljuk fel, mert bizony Gútára látogatnak olyan felvidéki zenekarok, mint az Endorfin, a Funk you, illetve a Noémó, de bulizhatsz majd a Bagossy Brothers Company slágereire, és rophatod a Besh o dRom ritmusaira, valamint lebeghetsz a Csángálló hullámain.

 

„Örülök neki hogy ilyen kiváló zenekarokat sikerült elhozni az idei fesztiválra is, évről évre arra törekszünk hogy a rendezvény színvonalát folyamatosan emeljük és ez az idén sem lesz másképp, számos újdonsággal készülünk“

 

 hirdetes_300x300  

– mondta Kárpáty Ernő az esemény főszervezője, aki arról is beszélt, hogy sajnos a koronavírus miatt ebben az évben a koncerteken a jelenleg érvényben lévő rendelet alapján maximalisan csak ezer fő vehet részt, ám első a biztonság.

 

 

 

Szóval fesztivál elvárások, most biztos sokan mondják vannak, akik a gasztronómiai örömök miatt imádják az ilyen megmozdulásokat. Ők sem fognak csalódni, hiszen biztos találnak majd kedvükre való falatot a Kirakodóvásáron, legyen szó a hagyományos ízek újragondolásáról vagy éppen vadiúj fogásokról, amit a legjobb szőlőcsodákkal öblíthetnek le a borkostolón.

 

„Továbbra is készülünk közéleti és családi kísérőprogramokkal és a gasztronómiai körítésbe is csempésszünk helyi ízeket“

 

– fejtette ki Forgács Attila programigazgató.

 

 

A családosoknak sem kell otthon maradniuk, mert számos gyermekprogram várja a legkisebbeket is, akik az oly kedvelt arcfestés mellett levezethetik a kifogyni nem akaró energiáikat az ugrálóvárban, illetve belekóstolnak abba is, hogyan éltek a rég idő emberei, amikor elmennek egy lovaskocsikázásra a Dögösben, valamint a gyermekszínház előadásain élőben meghallgathatják a kedvenc meséiket.

 

 

A kultúra rajongói igazán el lesznek kényeztetve, mivel érdekes panelbeszélgetéseket hallgathatnak meg, könyvbemutatók közül választhatnak és a sajátos előadó műfaj, a slam poetry legjobbjait is megnézhetik. Akik nagyban szeretik élvezni a látványt, este az utóbbi évek népszerű perfomanszát, a fényfestést is megcsodálhatják.

 

„A helloGúta tízéves működése alatt egyik fő céljául tűzte ki a kulturális élet színesebbé tételét térségünkben, a felvidéki magyar előadók támogatását és városunk életének felpezsdítését“

 

– avatott be minket a fesztivál koordinátora, Gőgh Judit, a helloGúta Polgári Társaság elnöke.

 

 

Amit feltétlenül tudnod kell, ha a malomba látogatnál, hogy pénteken és szombaton napközben ingyenes az esemény, ám este 5 órától pénteken 10, míg szombaton 7 euró a belépő, amihez a legegyszerűbben a www.oneticket.sk weblapon juthatsz hozzá.

 

„A gútai hajómalom és területe városunk egyik legfontosabb jelképe, fesztiválunk ennek népszerűsítését tűzte ki céljául, ezért is fontos, hogy minél több emberhez eljusson, hogy milyen nagyszerű hely is a mi városunk“

 

– osztotta meg gondolatait a Hajómalom Fesztivált társszervezője, a Gútáért Polgári társulás elnöke, Halász Béla.

 

 

KurkoGy

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.