Nyitókép: Nagy Elvíra

 

Ahogyan egykoron, úy ma is örömkönnyek csillantak fel a tagok szemében. 

 

Az illésházi kultúrházban ünnepelte fennállásának 70. évfordulóját a CSEMADOK helyi alapszervezete. Az emlékünnepség azért is bizonyult fontosnak, mert felidézték a 1951. évi kezdeteket, a magyarság megélésének fontosságát.

 

 hirdetes_300x300  

 

Az ünnepi beszédet Kiss László elnök tartotta, amelyben összefoglalta a szervezet eddigi munkáját, tevékenységét. Részletes beszámolója alátámasztotta azt a tényt, hogy a tagok aktívan tevékenykedtek és azt is, hogy CSEMADOK-tagnak lenni vonzó az illésháziak számára, ami a létszám-növekedésben is megmutatkozott. A községben a CSEMADOK égisze alatt tánccsoport, színjátszó csoport, citerazenekar és énekcsoport is megalakult.

 

 

Az emlékünnepségen Sátor Zoltán járási elnöke összegezte a CSEMADOK országos munkásságát 1949-től kezdődően. Beszéde végén bemutatta az alistáli ASziTa színpadi társulatot, amelynek tagjai lelkesen készülődtek az összeállításuk bemutatására.

 

 

Az ASziTa színpadi társulat megható és identitáserősítő műsorszámmal ajándékozta meg a jelenlévőket, kiemelve, hogy magyarnak lenni boldogság. Az eseményen Farkas Gábor alapszervezetről írt szerzeménye és a Himnusz is elhangzott.

 

 

Az ünnepség keretén belül emlékplaketteketet adtak át egykori és jelenlegi vezetőségi tagoknak a hűségért és odaadó munkáért, valamint „in memoriam ” emléklapokat a volt tagok hozzátartozóinak.

 

 

Az alapszervezet 258 taggal büszkélkedik. Többek között kirándulásokat, előadásokat, kvízjátékokat, gasztronómiai bemutatókat, író-olvasó találkozókat szerveznek évről-évre, így mindenki megtalálhatja a kedvére való programot. Hordósy Tibornak köszönhetően az alapszervezetben krónikát is vezetnek. A CSEMADOK illésházi alapszervezete 2020-ban a CSEMADOK Közművelődési Díját is megkapta.

 

 

 

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.