Bernát, Felícia
  • HUF: 384.68
  • USD: 1.06
  • 17 °C
  • 27 °C

Hirdetés (X)

Kultúra

Meggyújtották a fényeket a pozsonyi Fő téren felállított karácsonyfán (videóval)

A kedvezőtlen járványhelyzet miatt az érdeklődők online követhették figyelemmel a karácsonyfa fényeinek meggyújtását.

Nyitókép: TASR/Dano Veselský

 

Matúš Vallo főpolgármester pénteken meggyújtotta a fényeket a pozsonyi Fő téren felállított karácsonyfán. Idén egy 15 méter magas kolorádófenyő díszíti a Fő teret, melyet egy pozsonyhidegkúti (Dúbravka) személy ajándékozott a városnak. A kedvezőtlen járványhelyzet miatt az érdeklődők online követhették figyelemmel az eseményt.

 

A Prímási palota előtt idén sem fog hiányozni a karácsonyi erdő a karácsonyfákkal, amelyeket a pozsonyi óvodák, alapiskolák, művészeti iskolák és szabadidőközpontok diákjai fognak feldíszíteni. A karácsonyfák december 15-e után olyan jótékonysági szervezetekhez, hajléktalanokat tömörítő egyesületekhez és családokhoz vándorolnak, akiknek anyagilag megengedhetetlen egy karácsonyfa megvásárlása.

 

December 14-től 16-ig a Kapucinus utca megálló mellett, a Pozsonyi Városi Könyvtár kirakatában híres színészek fognak felolvasni mesekönyvekből.

 

Fotó: TASR/Dano Veselský

 

A Pozsonyi Karácsony aktuális programját a vianoce.brtislava.sk weboldalon lehet megtekinteni.

 

A főváros és Pozsony-Óváros a szigorított óvintézkedések bevezetése, valamint a rosszabbodó járványhelyzet miatt úgy döntött, hogy sem a Fő téren, sem a Hviezdoslav téren nem rendezik meg a hagyományos karácsonyi vásárt.

 

Zuzana Aufrichtová, Pozsony-Óváros polgármestere pénteken délután szintén meggyújtotta a fényeket a Hviezdoslav téri karácsonyfán. Az érdeklődők ezt az eseményt is figyelemmel kísérhették az interneten.

 

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket