Nyitókép: Úrad vlády SR

 

2021 októberében a kormányhivatal felhívást küldött az érdeklődőknek az alapajánlat benyújtását illetően, amelynek a munka technológiai berendezésére (fűtés, melegvíz-fűtés, hűtés) vonatkozó javaslatokat is tartalmaznia kell – ez ugyanis az oroszvári kastély felújításának részét fogja képezni.

 

A pályázati kiírásara több mint 300 kiegészítő kérdés – pontosítási kérelem érkezett az érdeklődőktől. Július Jakab, a kormányhivatal vezetője kiemelte:

 

 hirdetes_810x300  

„Ez egyrészt a közbeszerzés, másrészt a kastélyrekonstrukció igényességének és terjedelmességének a jele. A kérdéseknek több mint a harmadát már megválaszoltuk, de a többi válaszon is folyamatosan dolgozunk“.

 

Ebből az okból kifolyólag meghosszabbították az alapajánlatok benyújtásának határidejét, illetve a technikai megoldások kiértékelésének folyamatát is. Az aktuális ütemtervet két hónappal tolták ki.

 

Fotó: Úrad vlády SR

 

A sikeres pályázókkal vélhetően 2022 második felében fogják aláírni a szerződéseket, ezután pedig az objektum rekonstrukciója is megkezdődhet.

 

Fotó: Úrad vlády SR

 

2019 őszén vette kezdetét a fakezelés, amely csaknem egy éven keresztül tartott. Arborisztikai munkáról volt szó, amelyet a zöld növényzet teljes leltározása előzött meg. Annak érdekében, hogy növeljék a park biztonságosságát, kivágták a beteg és megtámadott fákat. A többi fát kezelésbe vették az egészségi állapotuk és a perspektívájuk javítása érdekében.

 

Az oroszvári kastély térsége építkezési terület, ezért a kormányhivatal – mint a terület tulajdonosa – ismét figyelmeztető táblákat helyezett ki a látogatók számára, amelyen felhívják a figyelmüket arra, hogy magánterületen tartózkodnak, és a parkba a saját felelősségükre lépnek be.

 

Fotó: Úrad vlády SR

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.