Nyitókép: Jonathan Tichler/Metropolitan Opera via AP

 

A New York-i Metropolitan Operaház és milánói Scala is jótékonysági koncertet szervez, amellyel az ukrajnai háború áldozatait akarják segíteni.

 

A Metropolitan Opera március 14-re tervezett koncertjét világszerte közvetítik rádión is. A Yannick Nezet-Seguin zeneigazgató által összeállított programban Vlagyiszlav Bujalszkij ukrán basszbariton és a Met kórusa adja elő az ukrán nemzeti himnuszt és Valentyin Szilvesztrov ukrán zeneszerző Ima Ukrajnáért című szerzeményét.

 

 hirdetes_300x300  

A több mint egyórás műsorban szerepel még Samuel Barber Adagio for Strings című műve, Verdi Nabucco című operájából a Va pensiero című ária, Richard Strauss Négy utolsó ének című műve Lise Davidsen szoprán előadásában, valamint Beethoven Kilencedik szimfóniájának befejezése Davidsen, a mezzoszoprán Jamie Barton, a tenor Pjotr Beczala és a basszbariton Ryan Speedo Green közreműködésével.

 

Remélem, hogy ez a különleges koncert megmutatja rendületlen támogatásunkat Ukrajna szenvedő népe iránt” – mondta el Nezet-Seguin hétfőn.

 

A koncertre 50 dolláros jegyeket árulnak. A műsort az Európai Műsorsugárzók Uniója (EBU) és a Sirius XM közvetíti, valamint a Met honlapján streamelik is.

 

A milánói Scala zenekara hétfőn szintén az ukrajnai háború áldozataira emlékezett. A zenekart Valerij Gergijev vezényelte volna, de mivel az orosz karmester nem határolódott el Vlagyimir Putyin orosz elnök politikájától, Riccardo Chailly, a Scala zeneigazgatója váltotta fel.

 

A Scala március 20-i koncertjének rendkívüli nyilvános próbáján gyűjt adományokat a háborús áldozatok javára. A teljes bevételt az ENSZ menekültügyi szervezete, az UNHCR javára ajánlják fel.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!