Nyitókép: NaKK

 

A nagymagyariak a helyi temetőben gyűltek össze, hogy megemlékezzenek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulójáról.

 

Sokan gyűltek össze a helyi temetőben.

 

 

A prograamot alkotó történelmi összeállításban Petőfi, Jókai és Juhász Gyula művei hangzottak el. A magyar alapiskola képviseletében Bohák Enikő a Nemzeti dalt szavalta. Jókai korabeli tudósítását a március 15-i eseményekről Pőcz Anna, míg Juhász Gyula Petőfi című versét Pőcz Sára olvasta fel.

 hirdetes_300x300  

 

Az alapiskolások tartottak műsort.

 

Farkas László szónok beszédében hangsúlyozta a 12 pont aktualitását, máig érvényes üzenetét. Rámutatott, hogy az 1848-49-es szabadságharc és forradalom mindnyájunk számára példát mutat.

 

„Ezeréves történelmünk bizonyságul szolgál, hogy nem vagyunk gyermek nemzet; 1848-i történelmünk bizonyságul szolgál, hogy nem vagyunk elaggott nemzet.” (Kossuth Lajos)

 

Nagymagyaron is fejet hajtottak a hősök előtt.

 

A Nagymagyari Kulturális Közösség és a Szövetség – Nagymagyari Alapszervezete ” Legyen béke, szabadság és egyetértés!”- mottóval tartott emlékünnepségén a nagymagyari polgárok megkoszorúzták a helyi katolikus temetőben nyugvó Leszkay Károly honvédhadnagy sírját.

 

Laky Erzsébet

Képek: Körkép.sk/Nagymagyari Kulturális Közösség

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.