Megnyitotta kapuit a méltán híres bécsi karácsonyi vásár - Körkép.sk
Auguszta
  • HUF: 381.07
  • USD: 1.08
  • 5 °C
  • 15 °C

Hirdetés (X)

Kultúra

Megnyitotta kapuit a méltán híres bécsi karácsonyi vásár

A vásári hangulatnak legkevésbé az árusok örültek – az idei „átszervezés” miatt sokan nem nyithatták meg standjaikat.

Nyitókép: stadt wien marketing / Johannes Wiedl

 

Szombaton délután megnyitotta a kapuit a tradicionális karácsonyi vásár (Christkindlmarkt) a bécsi városháza előtti téren. Pontban 17:30-kor Michael Ludwig bécsi főpolgármester (SPÖ) meggyújtotta az idén is elég csúnyára sikeredett, Stájerországból származó karácsonyfa díszeit, amivel megkezdődött az idei vásári szezon.

 

Idén újdonságként hathat a Lamborghini által biztosított óriáskörhinta, ami a tér közepén foglal helyet. Az új koncepció azonban nem aratott osztatlant sikert, ugyanis helyszűke miatt számtalan árus nem tudta megnyitni a standokat. Másfelől a kevesebb árusító egység miatt már az első napon hosszú sorok alakultak ki a puncsot és forraltbort kínáló bódék előtt.

 

Az osztrák Kronen Zeitung beszámolója szerint a szokásos 154 egység helyett az „átszervezés” miatt csak 100 stand nyithatott meg. A vásárról kizárt árusok ezért a karácsonyi vásárral szemben tüntettek, miközben az egyébként ultrabalos Ludwig a Karácsony szellemét méltatta. Groteszk jelenetek egy, a gyökereit elfeledő városból …

SJE Nyílt nap

 

Körkép.sk, Krone.at

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket