Nyitókép: stadt wien marketing / Johannes Wiedl

 

Szombaton délután megnyitotta a kapuit a tradicionális karácsonyi vásár (Christkindlmarkt) a bécsi városháza előtti téren. Pontban 17:30-kor Michael Ludwig bécsi főpolgármester (SPÖ) meggyújtotta az idén is elég csúnyára sikeredett, Stájerországból származó karácsonyfa díszeit, amivel megkezdődött az idei vásári szezon.

 

Idén újdonságként hathat a Lamborghini által biztosított óriáskörhinta, ami a tér közepén foglal helyet. Az új koncepció azonban nem aratott osztatlant sikert, ugyanis helyszűke miatt számtalan árus nem tudta megnyitni a standokat. Másfelől a kevesebb árusító egység miatt már az első napon hosszú sorok alakultak ki a puncsot és forraltbort kínáló bódék előtt.

 

Az osztrák Kronen Zeitung beszámolója szerint a szokásos 154 egység helyett az „átszervezés” miatt csak 100 stand nyithatott meg. A vásárról kizárt árusok ezért a karácsonyi vásárral szemben tüntettek, miközben az egyébként ultrabalos Ludwig a Karácsony szellemét méltatta. Groteszk jelenetek egy, a gyökereit elfeledő városból …

 hirdetes_300x300  

 

Körkép.sk, Krone.at

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.