Nyitókép: A Kino Tatra Mozi közösségi oldala

 

Abban a kivételes helyzetben vagyok, hogy Mokos Attila színművész hétköznapi életének néhány apró mozzanatát van lehetőségem ismerni, látni, amint lehajtott fejjel, magába mélyedve siet el itthonról, vagy éppen haza, át a lépcsőházon.

 

Tudtam, hogy nem akármilyen lakóház a mi tizenkét emeletesünk, hiszem három híresség éli itt mindennapjait: Bandor Éva színművésznő és Szabó Viktor színművész, akikkel mosolygós köszönő viszonyban vagyok, a harmadik pedig a nehezen beazonosított, titokzatos Mokos Attila színművész.

 

A művész általában befelé fordul, magába tekint, mint aki folyamatosan mély lelki kérdéseket old meg – talán válaszul arra, hogyan járhatna az ember a helyes úton, vagy melyik is az. Úgy tűnik, ritkán figyeli a külső világot …

 hirdetes_300x300  

 

2023. április 26-án a komáromi Tátra mozi épülete előtt e titokzatos ember, Mokos Attila Jászai Mari-díjas színművész gránitcsillagot kapott, elhelyezve a járda kövezetében, elismeréséül annak, hogy nemrégiben több filmes elismerésben részesült.

 

 

A „Csillag születik” szimbolikus eseményt 2021 őszétől rendezik meg, amellyel Komárom város kíván tiszteletet adni a filmszakma azon jeles személyiségeinek, akik valamilyen formában kötődnek a városhoz.

 

Az első ilyen csillagot Ivan Reitman, a komáromi születésű híres hollywoodi filmrendező kapta, a másodikat pedig Kaszás Attila színművész.

 

 

A jelenleg zajló harmadik csillagavató ünnepségen jelen volt Keszegh Béla, Komárom város polgármestere, Mokos Attila számos művésztársa, valamint Prikler Mátyás filmrendező és nem utolsósorban a nagyszámú érdeklődő közönség.

 

A csillagavatást követően a Tátra moziban, a HATALOM című film vetítésére került sor, díjmentesen, (Prikler Mátyás rendezésében) amelyben a komáromiak körében nagyon népszerű, a szintén Jászai Mari-díjas Bandor Éva színművésznő szintén szerepel, s aki nem mellesleg e filmszerepéért megkapta a legjobb női mellékszereplő díját.

 

 

Szerintem a közemberek körében kevesen vesznek tudomást a közöttünk élő díjazott, valódi színművészekről, mert pihenős perceiket a tévé képernyői előtt töltik.
Ébresztem hát az Eötvös utcaiakat:

 

Hééé, emberek, tudjátok-e, hogy micsoda híres emberek élnek itt közöttünk?

 

Az egyikük éppen most vált jelzett filmcsillaggá!

 

Buday Mária

Fotók: A Kino Tatra Mozi közösségi oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.