Nyitókép: Körkép.sk

 

A Martosi Szabadegyetem képviseletének szervezésében 2023. június 12-én sajtótájékoztatóra került sor a komáromi Zichy-pontban, melynek témája a három év után visszatérő MartFeszt volt.

 

A jelenlévőket Gubík László, a MartFeszt főszervezője köszöntötte, és ismertette az idei közéleti műsortervet, valamint a kísérőprogramokat. Megtudhattuk, hogy az előző három évben felépült a Martosi Rendezvényliget, ahol már múlt nyáron is sor került számos programra, és ezek közönsége is ösztönözte a MartFeszt szervezőcsapatát annak újraélesztésére.

 

 hirdetes_300x300  

A MartFeszt idén 2023. július 4–8. között kerül megrendezésre.

 

A bevezetőt követően Gubík László átadta a szót a további közreműködőknek, így Jakab-Pál Helgának, aki mint a Forrás Rádió ügyvezető igazgatója volt jelen. A nevezett elsősorban köszönetet mondott a kapott lehetőségért, majd ismertette a rádió zenei kínálatát. Hozzá kapcsolódott Jakab Jácint, a Forrás Rádió rendezvényekért felelős igazgatója. 

 

 

A sajtótájékoztatón jelen volt Szabó Ákos, a KultFeszt főszervezője, aki a Martosi Szabadegyetem első két napjának zenei kínálatát foglalta össze, továbbá Szabó László, a Puskás, a musical, valamint A Kőszívű – A Baradlay-legenda című darabok producere, továbbá Vadkerti Imre énekes, színész a Benned él a magyarság című zenés történelmi időutazás kiemelt énekese, színésze, és nem utolsósorban Vizeli Csaba, a Magyarock Dalszínház ügyvezető igazgatója.

 


Gubík László, a MartFeszt főszervezője ismertette az öt nap kulturális, közéleti kínálatát is: Kedden Duray Miklósra emlékeznek, és tiszteletére emléktáblát avatnak a Duray-pavilonban.

 

Szerda a fővédnöki fórum napja, amin jelen lesz Kövér László házelnök, a Martosi Szabadegyetem fővédnöke. Ezen a napon kerül megrendezésre a MartFamily családi fesztivál a Szövetség a Közös Célokért szervezésében, továbbá a Via Nova szervezésében a Felvidéki Labdarúgó-bajnokság, a legnagyobb kispályás labdarúgó-bajnokság Szlovákiában. 

 

Csütörtökön Ifjúsági Nap lesz, a Nemzeti Ifjúsági Tanács, a Magyar Ifjúsági Konferencia, a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata és a Via Nova szervezésében.

 

 

Pénteken közéleti témák kerülnek terítékre, valamint a Népfőiskola Hálózat tagjai olimpiai napra készülnek.

 

Szombaton a Forrás Rádió programjaként sportnapra kerül sor.

 

A szervezők ismertették az öt nap teljes zenei programját is, melyek a következő sorrendben valósulnak majd meg:

 

 

Július 4. kedd

Nagy Csomor András és zenekara

KultFeszt: Musicalkoncert a Puskás, a musical és a Köszívű, a Baradlay-legenda slágereivel, amelyeket előadnak Gubík Petra, Veréb Tamás, Ember Márk, Gundel Takács Gábor, Solt Péter, Jenes Kitti, Szabó P. Szilveszter, valamint Mercz Fruzsina.

 

Július 5. szerda

Carpedante

KultFeszt: Magyarock Dalszínház: Benned él a magyarság zenés történelmi időutazás Varga Miklós, Derzsi György, Vadkerti Imre, Egyházi Géza, Kuczmann Ágnes, Csengeri Attila, Makrai Pál, Török-Ujhelyi Tamás, P. Petőcz András előadásában. 

 

Július 6. csütörtök

DJ Yellow, Rómeó Vérzik, Kowalsky meg a Vega, LotfiBegi, Erős vs Spigiboy

 

Július 7. péntek
DJ Bóli, ForYou, TNT, Mona Lisa Smile

 

Július 8. szombat
ZimmerR, Zoltán Erika, Korda György és Balázs Klári, Zsapka-Emmer duó, Spy The Ghost

 

A továbbiakban megtudtuk, hogy a MartFeszt ideje alatt zajlik majd két tábor is. Az egyik a 2. alkalommal megrendezésre kerülő Esterházy Közéleti Tábor, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet szervezésében, a Bethlen Gábor Alap Támogatásával. A másik a YouthCatalyst elnevezésű nyári szeminárium, közép-európai, külföldi fiataloknak.

 

A MartFeszt jegyárai:



Az egész hetes bérlet elővételben június 15-ig 27 euró
napijegy elővételben 12 euró,
a helyszínen megvásárolt napijegy 18 euró.

 

Az első két napon, tehát július 4-én, kedden, valamint július 5-én, szerdán megrendezett KultFeszt programjaira – melyek tulajdonképpen családi programok (is) – minden érdeklődő számára ingyenes a belépés.

 

A szép természeti környezet, valamint a gazdag, színes program bizonyára sokak tetszését elnyeri majd.

 

Buday Mária

A képek a szerző felvételei.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.