Nyitókép: schweger-architects.com

 

Ösztöndíjprogram az északi félteke országaiba és a Kárpát-medence szórványmagyarságához. A Kőrösi Csoma Sándor Programmal az Egyesült Államokba, Kanadába, Európa számos országába, Izraelbe és Törökországba, a Petőfi Sándor Program keretében pedig Erdélybe, Felvidékre, Vajdaságba, Horvátországba és a Muravidékre utazhatnak ösztöndíjasok. Július végéig lehet jelentkezni.

 

A KCSP és a PSP program célja, hogy ösztöndíjasokat küldjön ki a világ magyarságához a diaszpórába és a Kárpát-medencei szórványmagyarsághoz, ahol az ösztöndíjasok közösségszervezéssel foglalkoznak.  Míg eddig csak 20 éves kortól lehetett pályázni, mostantól már a 18. életévüket betöltő, érettségizett magyar állampolgárok is pályázhatnak ösztöndíjasnak. A pályázók cserkésztevékenységben, hagyományőrzésben, oktató-nevelő munkában, valamint közösségi, sport-, média- és kulturális tevékenységben segítik majd a magyar közösségeket.

 

A nemzetpolitikai államtitkárság tájékoztatása szerint az ösztöndíjra pályázók és a fogadószervezetek is elektronikus formában jelentkezhetnek a www.kulhonimagyarok.hu, valamint a www.korosiprogram.hu, illetve a www.petofiprogram.hu oldalon keresztül elérhető pályázati felület kitöltésével július 31-ig.

 hirdetes_300x300  

 

Sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!