Nyitókép: News and Media/Daily Mail

 

Először tagadta, majd elismerte a Disney cég, hogy igazak a Daily Mail című brit lap által megszellőztetett információk: a cég valóban elkészíti a Hófehérke és a hét törpe című mese élő szereplős változatát úgy, hogy a tüntetően latinóra maszkírozott címszereplőt hét politikailag korrekt figura kíséri. A hét karakter még csak nem is törpe, hiszen még ezt is tiltja a liberális kánon.

 

A Daily Mail cikkéből kiderül: a politikai korrektség jegyében az új meseváltozatban szereplő hét törpe többé nem törpe, hiszen számukra már maga ez a szó is tiltólistán szerepel, hanem hét „varázslatos lény” alakítja a törpék szerepét, hogy a mese kellőképpen politikailag korrekt legyen – teszi hozzá a Fox News.

 

Ezek a lények pedig, mint az ügyet nyomon követő és annak fejleményeiről is beszámoló amerikai hírcsatorna is megfogalmazza, többféle fajúak, többneműek (!) és magasságukban is különböznek.

 hirdetes_300x300  

 

A meglehetősen furcsa ábrázatú, a gyermekeket a kedves és jópofa törpék után valósszínűleg inkább elriasztó, de semmiképpen nem a mesék világába kalauzoló figurák között akad több meglett, sötét bőrű férfi is, akik közül az egyik esetében nem könnyű megállapítani, hogy férfi vagy nő-e az illető, valamint egy magas, szakállas férfi piros ruhában és a fején szivárványosra hajazó kendővel.

 

Az egyetlen, aki a vegyes társaságban valóban törpe termetű, Peter Dinklage a Trónok harcából: állítólag ő agyalta ki, hogy Disney új meseverziójában ne legyenek törpék a törpék, hogy küzdjenek a sztereotípiák ellen.

 

A Hófehérkét játszó Rachel Zeglert pedig az eleve latino típusú nő adottságait felhasználva még inkább sötét bőrűre igyekeznek maszkírozni, hogy a mesebeli Hófehérke hófehér bőrének eltüntetésével még az írmagját is kiirtsák az eredeti mese képi világának évszázadokon át kialakult és megkedvelt europid és az európai mondakörökhöz kötődő karaktereit.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!