Nyitókép: Körkép.sk

 

A Komáromi Kulturális Nyár rendezvénysorozat az idei nyáron is bőséges programmal szórakoztatja a város lakóit, s ugyanígy az idelátogató turistákat. Ilyenkor az egész belváros nyüzsgő élettől lüktet, egyszer a Klapka téren, másszor az Európa-udvarban, harmadszor a Tiszti Pavilon udvarában szól az élő zene, olyan változatos repertoárral, hogy abban minden korosztály megtalálhatja a kedvére valót. 

 

Június, júliust követően az augusztus is számos programot tud már maga mögött, de továbbra is gazdag szórakoztató műsort ígér.


Augusztus 11-én a Shadows Club DS fülbemászó muzsikájának örülhetett a 60-on túli korosztály, de bárki más is, hiszen a hazai zenekar a híres angol együttes, a Shadows számait eleveníti fel, amelyekkel azok a hatvanas, hetvenes években hatalmas sikereket arattak. 

 hirdetes_300x300  

 

A dunaszerdahelyi csapat szépkorú úriemberekből állt össze, akik nagyszerű gitármuzsikájukkal saját ifjúságukat élik újra, s ezt az akkor is lüktető hangulatot adják át a közönségnek is. 

 

A fellépés elején az együttes szóvivője röviden bemutatta a zenekart, de főképp annak muzsikáját, amely a Shadowsra jellemzően a gitármuzsikára épült fel, többnyire instrumentálisan.

 

 


Megtapasztalhattuk, hogy a dunaszerdahelyi formáció kiválóan idézi az egykori híres bandát, akik a pop, a rock, a jazz dallamvilágával tulajdonképpen az első sztárzenekarnak tudhatták magukat. A DS zenekar szólógitárral, ritmusgitárral, basszusgitárral, billentyűssel, dobokkal hozta vissza a sok évtizeddel korábbi slágerzenét.

 

A jelzett korszak ifjúsága a teadélutánokon is gitármuzsikára ropta a táncot, a fiatalemberek öltönyben, nyakkendőben, a hölgyek bő szoknyában, mely a zene ritmusára perdült-lobbant.



Szóba került Cliff Richard neve is, az akkori világsztár, akinek koncertjein a Shadows egy évtizedig előzenakarként lépett fel, majd huzamosabb ideig közös produkciókban szerepeltek.


A komáromi koncerten hallhattuk az idézett korszak világslágereit, az Apachet, a Wonderful Landet és sorolhatnánk sokáig. 

 

 

A közönség soraiból sokak számára nagyon jó érzés volt, hogy ismét átélhette a régi idők dallamvilágának hangulatát. A zenekar stílusának meghatározó frontembere Drahos Tibor szólógitáron, Tóth János basszusgitáron, Gútay László ritmusgitáron, Szemes László dobon és Horváth Iván billentyűs hangszereken muzsikált.

 

A Shadows Club DS remélhetőleg még nagyon sokáig aktívan folytatja zenei tevékenységét, mert jókedvet árasztó muzsikájukat a közönség örömmel hallgatja.

 

A Komáromi Kulturális Nyár rendezvénysorozata a továbbiakban a HELIOS fotóklub kiállításával folytatódik az Európa-udvarban, valamint fúvószenekarok koncertjére is sor kerül. 

 

Augusztus 19-én a Népművészet Ünnepére készülhetünk, amely a Tiszti Pavilon udvarában kerül megrendezésre. 

 

Adott a lehetőség, hogy együtt éljük át a szépet, a jót, a tartalmasat, a felemelőt, és nem is kell hozzá más, csakis a szándék, hogy elinduljunk Komárom belvárosába. Bőséges a kínálat, csupán rajtunk múlik, hogy elfogadjuk-e.

 

Buday Mária

A képek a szerző felvételei.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!