Nyitókép: Buday Mária

 

Kellemes késő nyári időben valósult meg a már hagyományosnak számító Komáromi Borkorzó, amely a belváros legjellegzetesebb helyszínein, a Klapka téren, a Nádor utcán, valamint a Tiszti Pavilon udvarában került megrendezésre szeptember 14–16. között. Komárom sétálóutcáján tizennégy pincészet borából választhattak e nemes ital kedvelői, így például az Amicus, az Andora, a Bóna Winery, a Borvin, a Kis pincészet boraiból, de a helyi régió szőlőtermelői mellett jelen voltak a Balaton-felvidék leghíresebb borai is. 

 

A kiváló vörös- és fehérborok mellett az ínyencséget kedvelők megkóstolhatták a legkülönfélébb gyümölcsborokat, ráadásként a sörkedvelők nagy tábora is megtalálhatta a saját kedvencét. Ám ha valaki csak egy üdítőre, vagy jó kávéra vágyott, azért sem kellett messzire menni.

 

A népünnepély jellegű esemény jó alkalmat kínált a baráti beszélgetésekre is, és italozgatás közben természetesen politikáról is szó esett. Úgy mutatkozik, az idei választokon nagy valószínűséggel többen elmennek szavazni Komáromban, mint az előző időszakokban, és itt, a Felvidék fővárosában is bizalmat szavaznak a Szövetség listáján induló képviselőjelölteknek. 

 hirdetes_810x300  

 

A háromnapos rendezvény csütörtökön délután zenei programmal kezdődött a Tiszti Pavilon előtti nagyszínpadon, ahol több együttes váltotta egymást a borkóstoló, beszélgető, eszmecserét folytató baráti társaságok szórakoztatására. A péntek délután hasonlóan zenés vigalommal telt, a nyitókoncert Siposs Dávid fellépésével kezdődött, aki nagy sikert aratott a közönség körében. 

 

A szombati nap műsora családi programokkal egészült ki, „Érik a szőlő, hajlik a vessző” megnevezéssel, amelyre a Tiszti Pavilon udvarában került sor. A gyerekműsor egyik fő attrakciója Tomi Bohóc volt, aki még akár varázsolni is képes Bernáth Tamás színművész személyében. Kiemelendő a gyermekbarát színművész személyisége, aki nem színpadi távolságból, de testközelből szórakoztatja a kicsiket, köztük elvegyülve, mintegy játszótársként. Legnépszerűbb foglalkozásai közé tartozik, amint felfújt lufikból játékokat, különféle mesefigurákat hajtogat, bámulni való ügyességgel, amiért a gyerekek rajonganak.

A kicsik ezenfelül vidáman elszórakoztak a népi gyermekjátékokkal, az ügyességi játékokkal, mint például a gólyalábazás, karikadobás, de szívesen bekapcsolódtak be a kézműves foglalkozásokba is, mint a csuhébábuk készítése, gyöngyfűzés, képkirakás, de volt íjászat is, amit a kisfiúk, kislányok rendes szakmai segítséggel nagyon szívesen kipróbáltak.


A gyermektáncházban a hangulatot ismét a Hárompatak zenekar teremtette meg, amelynek ritmusos zenéjére a kis emberpalánták táncra perdülhettek, és le is vezethették fölös energiájukat.  

 

A szombati zenei műsort a Tiszti Pavilon előtti nagyszínpadon Tóth Máté kiváló zongorajátéka nyitotta meg, majd pedig a komáromiak fiatal kedvence, Koczkás Eszter lépett fel. Az esti órákban a Club 54 ABBA-slágerekkel szórakoztatta a közönséget, majd a távolba is visszhangzó DJ Bedecs szólt az éjszakába. 

 

Persze, ahol jó zene és az italok sokfélesége várja az embert, ott az ételek sem hiányozhatnak a kínálatból. A Komáromi Borkorzó idei rendezvényén több vendéglátó egység is volt jelen, és gazdag kínálatukkal sokféle igényt kielégítettek: volt cigánypecsenye, sültkolbász, de még libamáj is. Lehetett továbbá kapni kemencés lepényt, hatalmas kerek házi kenyeret, sült burgonyaszirmot, nagyon finom sajtkülönlegességeket, a gyerekek örömére vattacukrot, kürtőskalácsot, törökmézet is.

 

Bízunk benne, hogy a rendezvényen lefolyt baráti beszélgetések a szavazási kedvet is erősítették, és a borkorzónál is nagyobb, spontán népünnepély lesz akkor, ha október 1-jén bebizonyosodik, a Szövetség valóban átlépte a parlamenti bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt.

 

Hajrá mindenki, szeptember 30-án ne maradjatok otthon! 

 

Buday Mária

 

Fotók:

 

fotó: Buday Mária
fotó: Buday Mária
fotó: Buday Mária
fotó: Buday Mária
fotó: Buday Mária
fotó: Buday Mária
fotó: Buday Mária
fotó: Buday Mária
fotó: Buday Mária
fotó: Buday Mária
fotó: Buday Mária

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.