Nyitókép: SITA/AP

 

Csütörtökön jelent meg a Beatles Now and Then (Most és akkor) című dala, melynek elkészítésében a mesterséges intelligencia (AI) nyújtott segítséget. A szám alapját még John Lennon készítette el énekkel és zongorával 1978-ban, ezt használták most fel – írja a Portfolio.

 

Ma délután először a BBC Radio adásában hangzott el a Beatles új dala, amely aztán felkerült a fontosabb zenemegosztó oldalakra is – írja a CNBC. A Youtube-on néhány óra alatt több mint félmillió megtekintésnél jár:

 

 hirdetes_300x300  

 

Már szerdán felkerült egy kisfilm a zenekar csatornájára arról, hogyan készült az „utolsó Beatles-dal”, ez egy nap alatt 1,4 millió megtekintésig jutott.

 

John Lennon két évvel az 1980-as halála előtt rögzítette a most megjelent dal demo változatát, a többi zenekari tag 1995-ben már megpróbálkozott a kiadással, de akkor nem valósult meg, mivel nehezen tudták felhasználni a 45 évvel ezelőtti felvételt. Ezen segített most a mesterséges intelligencia, mellyel ki tudták szűrni a felvételről a zajokat és javították a minőségét.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.