Nyitókép: dab.sk

 

A nyitrai Andrej Bagara Színház (DAB) ma mutatja be a Padlás című kultikus magyar musicalt. A budapesti Vígszínházban több mint ezer előadást ért már meg, és több mint egymillió néző látta. A Padlás most először lesz hallható szlovák nyelven. A DAB a Matúš Bachynec által rendezett mese-musicalt családi előadásként mutatja be, amely nemcsak a gyerekeket, hanem a felnőtt nézőket is megszólítja.

 

„Gyakorlatilag mindent kínál, amit a gyerekek a történetekben szeretnek – szellemeket, gengsztereket, robotot, mesefigurákat, feltalálót, kedves és vicces nagymamát, valamint vicces nyomozókat és szerelmeseket is. A szlovákuk Povala címen futó musical kalandot, humort, feszültséget, rejtélyt vonultat fel, de ami a legfontosabb, happy endet”

 

– tette hozzá Slavka Civáňová dramaturg.

 hirdetes_300x300  

 

 

A musical 1988-ban íródott, és amellett, hogy mese, remek metaforája volt a szabad országban való élet utáni vágynak. A magyarok körében a Padlás kultikussá vált, ezt bizonyítja, hogy 35 éve sikerrel szerepel a budapesti Vígszínház kínálatában.

 

„Úgy gondoljuk, hogy ez a mű azoknak a szlovák nézőknek is tetszeni fog, akik még nem találkoztak az eredeti magyar előadással. A DAB most először mutatja be szlovák nyelven a musicalt, mégpedig Petr Kováč szlovák fordításában és Ján Štrasser átdolgozásában”

 

– mondta Martina Mašlárová dramaturg.

 

 

Matúš Bachynec rendező szerint Presser Gábor zenéje is nagy vonzerőt jelent majd a közönség számára. A DAB a Povala című musicalt élő szólóénekekkel és új zenekari feldolgozásban mutatja be.

 

A hat nyitrai előadásból háromra már minden jegy elkelt.

 

SITA, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.