Nyitókép: Facebook/Pazirik Informatikai Kft

 

Lélegzetelállító videót töltött fel a YouTube-re a Pazirik Studio, amely a Füleki várat és a váralját mutatja be a török hódoltság korában. Az alig kétperces videón az látszik, hogy hogyan nézett ki Fülek vára a 17. században, így a vár méretei és nagysága mellett maga Fülek árokkal és városfallal körülvett utcái is megjelennek a szemlélő előtt.

 

 

A Pazirik Informatikai Kft. a közösségi hálón közzétett posztjában azt írja:

 hirdetes_300x300  

 

Évek óta szerettük volna – saját finanszírozásban – elkészíteni, vagy inkább folytatni a Füleki vár 17. századi állapotát bemutató elméleti rekonstrukcióját. Folytatni, hiszen Mihályi Zsolt csapattársunk már évekkel ezelőtt elkészítette ezt a korszakot. A forrásanyagok feldolgozása közben jött aztán az ötlet, hogy most ne „csak” képeket és videót készítsünk, hanem meséljük el azt is, hogy milyen forrásadatokkal dolgoztunk, milyen szempontokat vettünk figyelembe, valamint hozzunk létre egy látványos, interaktív oktatási tartalmat, ami bárki számára elérhető. A terjedelem és a befogadhatóság korlátai miatt most csak a korabeli ábrázolásokra koncentráltunk és ezeken keresztül terveztük bemutatni a miérteket és elmesélni a várrekonstrukciót. Fő célunk az volt, hogy egy látványos, érdekes és „feszes”, mesélő tartalmat hozzunk létre.

 

A videó mellett egy interaktív alkalmazás is indult „Megfejtett múlt – Rejtett információk a vedután” cím alatt, ami a kulisszák mögé enged betekintést. Az alkalmazás az alábbi linken érhető el.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.