Nyitókép: MTVA

 

A díjátadóval egybekötött Dankó Gálát tűzi műsorra december 31-én 19:50-től a Duna. A karácsony előtt rendezett nagyszabású estét a műfaji sokszínűség jellemezte és többek között olyan kiválóságok léptek fel, mint Hatvani Kiss Gyöngyi, Pál István Szalonna, Peller Károly, Miklósa Erika vagy a világzene neves képviselője a Parno Graszt. Idén először az ünnepi műsor részeként kiosztották a Dankó Rádió Díjait is, amelyeket hagyományteremtő céllal hozott létre a magyar zene rádiója.

 

December 21-én a Magyar Zene Házában rendezték a Dankó Gálát, amelyen idén előszőr hagyományteremtő céllal több kategóriában is átadták a Dankó Rádió Díjat. Ezt az ünnepi eseményt láthatják december 31-én a Dunán, így óévbúcsúztató hangulatban, a Dankó Rádió díjazottaival ünnepelhetnek a nézők. A színpadon a műfajok közkedvelt előadói léptek fel és énekelték kedvenc dalaikat, az ünnephez méltóan modern, látványos környezetben, élő zenei kísérettel.

 

Peller Károly és Szendy Szilvi operetténekes párosa a Szép város Kolozsvár című operettet adta elő, míg A csárdáskirálynőből a primadonna belépőjét Miklósa Erika. Kállay Bori Az asszony összetörrel állt színpadra, míg az este életműdíjasa, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett Bokor János magyarnóta-énekes, öt évtizedes munkásságának megkoronázásaként, egy nótacsokorral készült az estére. A kivételes produkciók sora még folytatódott az este során, és olyan klasszikusok is elhangoztak, mint a Nád a házam teteje, a Hogyha nékem sok pénzem lesz és a Gedeon bácsi, ez utóbbi Budai Beatrix előadásában. Az előadóművészeket ifj. Sárközy Lajos és zenekara kísérte, egyes produkciónál Kovács Erik zenekarával kiegészülve.

 hirdetes_300x300  

 

A díjátadóval egybekötött Dankó Gálát az év utolsó napján, december 31-én 18:04-tól a Dankó Rádió, 19:50-től a Duna tűzi műsorára.

 

Dankó Gála – Dankó Rádió Díjátadó december 31-én, 18:04-től a Dankó Rádióban, 19:50-től a Dunán

 

MTVA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!