Nyitókép:

 

Január 13-tól szombaton reggelenként a Kárpát-medence lenyűgöző természeti és kulturális kincsekben gazdag világába kalauzolja el a nézőket a Kárpáti Krónika című magazinműsor. Az epizódokat a Duna World tűzi műsorára, elsőként a háború sújtotta ukrán területekről is jelentkezik.

 

A műsor összefoglaló jelleggel válogatja össze az M1 aktuális csatorna külhoni tematikájú műsoraiból származó adásokat. A Felvidék ma, Kárpátalja ma, Erdély ma, Partium ma és Délvidék ma című műsorok napi rendszerességgel mutatják be Kárpát-medence különböző régióit, és most a Kárpáti Krónika által ezekből a lebilincselő történetekből és helyszínekből készültek válogatások.

 

Kárpáti Krónikában klasszikus riportokkal és színes látványvilággal mutatják be a különböző határon túli helyszíneket. A történelmi, kulturális és földrajzi érdekességek segítségével a nézők bepillanthatnak a helyszínek mindennapjaiba.  A műsor azonban nemcsak a Kárpát-medencei magyarságnak kínál betekintést, hanem a diaszpórában élő magyarság számára is. A Duna World csatorna révén a műsor eléri a tengerentúli nézőket is, és lehetőséget teremt arra, hogy a Kárpát-medence gazdag kulturális örökségét és hétköznapi történéseit megismerhessék.

 hirdetes_300x300  

 

A szombati részben a közel hétszáz napja tartó orosz-ukrán háborúról is szó lesz. Az összeállítás bemutatja az egykor békés városokat, és megismerhetjük a most ott élő embereket. Az adásban helyiek vallanak arról, hogyan kellett az otthon maradottaknak alkalmazkodniuk a háborús körülményekhez. Valamint az erdélyi riportban a bukovinai székelység születésnapjáról is megemlékeznek.

 

Kárpáti Krónika – szombat reggelenként a Duna World-ön

 

MTVA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!