Nyitókép: Körkép.sk

 

Rimaszombatban a Városi Hivatal földszinti folyosóján került sor Gecse Attila kiállítására, amelyet a város a fotós 60. születésnapja alkalmából rendezett. A fotókiállítást egyben a közelmúltban elhunyt Benedek László barlangász, fotóművész emlékének is szentelték.

 

A nagyszámú résztvevő bevezetőként Páko Marika és fiatal zenélő csapata előadását láthatta. Ezután Milana Jutková a művelődési otthon korábbi vezetője, Gecse Attila főnöknője, ismertette a kiállítást. Üdvözölte a jelenlevőket, köztük Forró Krisztiánt, a Magyar Szövetség elnökét, köztársasági elnök-jelöltet. Hangsúlyozta, hogy Gecse Attila hosszú évek fáradhatatlan munkájával hatvan éves korára jellegzetes személyisége lett a város kulturális életének. Megtalálhattuk őt mindenhol, hogy színvonalasan megörökíthesse az eseményeket az utókor számára. Elmondta, hogy Attila ezt a feladatot mindig példásan teljesítette.

 

 hirdetes_300x300  

 

 

Ezután Tóth Szilvia ismertette a szerző életútját, illetve a kiállítás anyagát. Megtudtuk, hogy a mintegy 25 kiállított képet a szerző válogatta össze, figyelembe véve a képek „művészi értékét”.

 

A kiállítás február 16-i tekinthető meg!

 

A Körkép.sk megkérdezte a jelenlevőket, hogy tetszett nekik a rendezvény, teljesítette-e azt az elképzelést, amit róla magukban megalkottak? 

 

Forró Krisztián, a Magyar Szövetség elnöke, köztársasági elnök-jelölt:

 

„Nagy örömömre szolgál, hogy részt vehetek ezen a rendezvényen. A rimaszombati magyarság nagy létszámban jött ma el, bemutatva ezzel igényét az összetartásra. Látni lehetett, hogy jól elszórakoznak, egyrészt a képek nézegetésével, de nem kis mértékben az ismerősökkel, baráti körrel létrejött találkozás alkalmából. A rimaszombati magyarság egy jó közösség, amelyről példát lehetne venni sok helyen a Felvidéken. Gecse Attilának csak gratulálni tudok munkásságához, kívánom neki, hogy legyen egészsége és ereje folytatni a munkáját, így hatvan után is, mindnyájunk nagy örömére. Páko Marika és csapata rövid műsora is nagyon tetszett, mindig szívesen hallgatom színvonalas előadásukat”

 

– mondta Forró Krisztián.

 

 

Eva Muráriková, a rimaszombati városi hivatal főmunkatársa így vélekedett:

 

„Örülök, hogy ennyien jöttek el. Ez annak a bizonyítéka, hogy az emberek észrevették azt a sok energiát, amit Attila, a város és a városi kultúra belefektetett a fotókiállítás megszervezésébe. Örülnek Attilának, örülnek sokéves munkásságának. Attila a mienk, tartsa őt meg a Teremtő nekünk még sokáig.” 

 

Mede Géza

 

 

Képek és cikk: Mede Géza

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 68 olvasónak tetszik ez a cikk.