Nyitókép: alkotohazak.shp.hu

 

Hét országból érkeznek vendégek Budapestre, a Falvak Kultúrájáért Alapítvány és a Honvéd Kulturális Egyesület együttműködésében megvalósuló XXVIII.  Magyar Kultúra Napja Gálára, ahol átadják a kultúra lovagja elismeréseket.

 

A címet a Falvak Kultúrájáért Alapítvány a magyar államalapítás millenniuma tiszteletére alapította. Az elismeréssel közvetíti a társadalom megbecsülését azok felé, akik határon innen és túl, szűkebb, vagy tágabb közösségükben huzamos időn át önzetlenül, magas színvonalon szolgálják a magyar kultúrát, teljesítményük, emberi tartásuk, értékrendjük követendő példa a társadalom tagjai számára. 2024-ben az adományozó testület – civil szervezetek és önkormányzatok jelölése alapján – 34 személyiséget részesít a rangos elismerésben.

 

A gála díszvendégeként a Bakony mutatja be az általa őrzött kultúrát. Három példamutató hagyományőrző közösség Örökség serleget vesz át. A rendezvény kapcsolódó eseménye a Vidék Napja kiállítás és civil találkozó.

 

 hirdetes_300x300  

A gálán a Magyar Kultúra Lovagja címben részesül Felvidékről Hrubík Béla, a Csemadok korábbi elnöke és Stubendek István karnagy is.

 

alkotohazak.shp.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.