Nyitókép: Vecsei H. Miklós színész a Semmelweis címû film forgatásán Budapesten, a BÁV egykori székházában 2022. augusztus 31-én. Koltai Lajos rendezõ nagyszabású romantikus játékfilmjének jeleneteit az anyák megmentõjérõl”, Semmelweis Ignácról október elejéig veszik fel. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

Már negyedmillióan látták a Semmelweis Ignác életéről szóló játékfilmet. A közelmúltban Marosvásárhelyen is bemutatták a világhírű magyar orvos történetét, három telt házas vetítés keretében. Az eseményről beszámolt az M5 kulturális csatorna.

 

Az erdélyi orvosképzés fellegvárába, Marosvásárhelyre is megérkezett a Semmelweis életrajzi film. A külhoni filmbemutatóról az M5 kulturális csatorna magazinműsora, a Librettó készített összeállítást. Az eseményre Nagy Katica és Kovács Tamás színművész is ellátogatott.

 

„Úgy látom, hogy ugyanazzal a szeretettel fogadják külföldön is a filmet, mint Magyarországon. Színészként elégedettséggel tölt el, hogy látom, bárhol érvényesül ez a történetet és a film üzenete” – hangsúlyozta a film női főszereplője, Nagy Katica.

 hirdetes_300x300  

 

A marosvásárhelyi bemutató után február 9-től a romániai mozikban is látható lesz a Semmelweis. A vándormozi Erdély-szerte folytatódik: közönségtalálkozót Székelyudvarhelyen, Kézdivásárhelyen, Gyergyószentmiklóson, Csíkszentdomokoson, Székelyhídon és Nagyszalontán tartanak az alkotók. A szervezők így olyan településekre juttathatják el a filmet, ahol nincs mozi. A terveik között szerepel, hogy Kárpátaljára is elviszik a filmet. A teljes riport újranézhető Librettó Médiaklikk-oldalán.

 

MTVA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!