Nyitókép: mtva

 

A szombati utolsó válogatóban 10 dal mutatkozik be, ezek közül 5 dal továbbjutásával kialakul a crossover elődöntős mezőny. A hazai könnyűzene ünnepéhez méltó módon műfaji sokszínűség jellemzi a negyedik válogatót is. Az élő show alatt a közönség a zsűrivel együtt értékelheti a produkciókat.

 

A Dal több mint tíz éve mozgatórugója a hazai könnyűzenei életnek. A műsorban új előadók, zenekarok mutatkozhatnak be dalukkal, a fellépőket új oldalukról ismerheti meg a közönség, a dalválasztó emellett új zenei formációkat hív életre. A magyar dalok versenyét idén is a műfaji és stílusbeli sokrétűség jellemzi, a negyedik és egyben utolsó válogatóban pop, rock, pop-rock, elektronikus, ballada és soul produkciók mérettetnek meg.

„Az Év Dala 2024” cím várományos 10 versenydal élőben, élő zenei kísérettel hangzik el március 2-án:

Csintalan Márk – Számítottam Rád (Felvidék, Nagymegyer)

 hirdetes_300x300  

FLUIDIA – Miről szól ez a dal?

Juhos Zsófi & Patocska Olivér – Ma szerettem beléd

Junkies – Királyi többes

Pink Dragon – Kánaán

Quack – Sosem elég

Roy Galeri – Kiáltás

Szalma Annamária és Telek Attila – Százszor is

Szelina – Hazatért

Szirtes Dávid – Emelem poharam

 

A Dal 2024 harmadik válogatója egy fesztiválhimnusszal kezdődött, az idén tíz éves Jazztelen blues-funky Kezeket fel című dala 47 ponttal bekerült az elődöntőbe és folk feldolgozásként hangzik majd el. Azonos pontszámmal jutott tovább a Nem lehetek más, a Negál rockdala jazzként megújulva tér vissza. Bradics Jácint lírai produkciója elvarázsolta a közönséget és Németh Alajos Lojzit, a Miért félnék álmodni rock köntösben mutatkozhat be a következő fordulóban. Az este legmagasabb pontszámát a metál hangzású Együtt egyedül kapta, a HERE WE ARE trió balladaként hozza vissza a dalát. A Szandi, Németh Alajos Lojzi, Egri Péter és Ferenczi György alkotta televíziós zsűri A háztetők felettet tovább emelte, így a Liana bluesként adhatja elő újra. Az áthangszerelésben a könnyűzenei élet kiválóságai segítik a versenyzőket.

 

A dalválasztó tétje minden eddiginél nagyobb. A győztes dal előadója „Az Év Dala 2024” cím mellett egy nyolc dalos lemez elkészítésére nyer lehetőséget a berlini Hansa Studios-ban. Korábban olyan világsztárok rögzítették itt albumaikat, mint a U2, az R.E.M., a Depeche Mode vagy Iggy Pop.

 

Extra tartalmakért érdemes követni A Dal Facebook– és Instagram-oldalát, hivatalos YouTube– és TikTokcsatornáját, adal.hu-t, valamint a műsor két házigazdája, Rókusfalvy Lili és Fodor Imre közösségi felületét.

 

A Dal 2024 – negyedik válogató szombaton 19:35-től a Dunán, ismétlés vasárnaponként a Duna World csatornán 10:30-től.

 

MTVA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!