Nyitókép: MTVA

 

Kialakult Magyarország egyetlen dalversenyének elődöntős mezőnye. A 20 versenydal két adásban mutatkozik be, az idei dalválasztó újdonságaként a produkciók az eredetitől eltérő műfajban térnek vissza. Hazánk egyik legnagyobb könnyűzenei eseményén a ballada, a blues, a folk, a jazz, a népzene, a punk, a rock, a rockabilly, a swing, valamint a világzene is képviselteti magát.

 

A Dal 2024 negyedik válogatójából a Roy Galeri Kiáltás című dala, a Junkiestól a Királyi többes, a Quack Sosem elég produkciója, Juhos Zsófi & Patocska Olivér Ma szerettem beléd duettje, valamint a FLUIDIA előadásában a Miről szól ez a dal? csatlakozott az elődöntős mezőnyhöz. A következő fordulóra el is kezdődött a felkészülés.  A 20 versenydal az eredetitől merőben eltérő hangzásban mutatkozik be az élő show-ban. A válogatóból továbbjutott versenyzőket a daluk átdolgozásában a hazai könnyűzene ismert és elismert zenészei segítik.

 

A március 9-i adásban Bradics Jácint Miért félnék álmodni című dala rockként, a HERE WE ARE Együtt egyedül produkciója balladaként, a Jazztelen Kezeket fel című dala folk változatban hangzik el. A Junkies Királyi többes produkciója swing, Kocsis Tibor Egy életen át című dala rockabilly stílusban tér vissza. László Evelin Legényes című dala rock köntösben, a Liana A háztetők felett produkciója bluesként, a Magidom Esendő halandó dala világzeneként bizonyíthat. A Quack Sosem elég című dala punk verzióban, a Sugarloaf Nászindulója népzeneként versenyez a döntőbe jutásért.

 hirdetes_300x300  

 

Az első és a második elődöntőből 5-5 produkció folytathatja a versenyt: a zsűripontszámok alapján 4, a közönségszavazatokkal 1 dal juthat tovább. A döntőben a versenydalok a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében hangoznak el.

 

A dalválasztó tétje minden eddiginél nagyobb. A győztes dal előadója lemezkészítési lehetőséget nyer a berlini Hansa Studios-ban. Korábban olyan világsztárok rögzítették itt albumaikat, mint a U2, az R.E.M., a Depeche Mode vagy Iggy Pop.

 

Extra tartalmakért érdemes követni A Dal Facebook– és Instagram-oldalát, hivatalos YouTube-csatornáját, adal.hu-t, valamint a műsor két házigazdája, Rókusfalvy Lili és Fodor Imre közösségi felületét.

 

A Dal 2024 – első elődöntő szombaton 19:35-től a Dunán, ismétlés vasárnap a Duna World csatornán 10:30-tól.

 

MTVA

Megosztás:
Címkék: A Dal közmédia MTVA

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!