Nyitókép:  MTVA

 

Nem a történelem és irodalom könyvekből leggyakrabban visszaköszönő Jókai Mór, hanem a fiatal, mindössze 23 éves fiatal író elevenedik meg Koltai-Nagy Balázs színész játékában a március 14-től látható Most vagy soha! című történelmi filmben. A márciusi ifjak és a jeles nap eseményeit bemutató műről Koltai-Nagy Balázs beszélt a Család-barát vendégeként.

 

A március 14-től mozikba kerülő Most vagy soha! című történelmi film Jókai Mórja volt a Duna délelőtti magazinműsorának vendége. „Magyarország egyik legkiemelkedőbb íróját megformálni nagyon megtisztelő ugyanakkor felelősségteljes feladat is” – fogalmazott Koltai-Nagy Balázs a szerepe kapcsán. Kiemelte, az 1848 március 15-i eseményeket és főszereplőit bemutató nagyszabású filmben a fiatal 23 éves Jókai Mór szerepel, aki írói munkásságának legkiválóbb darabjait ekkor még nem alkotta meg.

 

„Tudnom kellett, mi történt vele 1848. március 15-ig. Milyen tanulmányokat folyatott, lelki és művészi fejlődését, hogy befolyásolta családja, barátai és édesapja korai elvesztése, miként hatott rá. Ezekből merítve formáltam meg az 1848-as márciusi pesti forradalom egyik főszereplőjét a filmben”

 

 hirdetes_300x300  

mondta a színész, kitérve Jókai Mór szerelmi életét ekkor meghatározó Laborfalvi Rózára is.

 

„Saját magán kívül senki sem támogatta ezt a kapcsolatot. Akkoriban nem volt elfogadott, hogy egy nemesi családból származó ember színésznőt vegyen el”.

 

A színész mesélt a két évvel ezelőtt tavasztól őszig tartó forgatásról. Az izgalmas munka során úgy érezte magát, mintha egy nemzetközi filmben venne részt, felejthetetlen utazásnak nevezte a filmkészítés időszakát.

 

teljes beszélgetés újranézhető a Család-barát Médiaklikk-oldalán.

 

Család-barát, a mindennapjaink része – hétköznaponként 9:35-től és 11 órától a Dunán.

 

MTVA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!