Nyitókép: wien.info

 

Egymás után nyitják meg kapuikat a húsvéti vásárok Bécsben. Idén négy helyszínen, több mint kétszáz standnál mártózhatnak meg a pasztell színek, pelyhes kiscsibék és plüssbárányok tengerében a húsvéti vásárok látogatói.

 

Az elsők között, 2024. március 15-től várja a látogatókat az Altwiener Ostermarkt a Freyungon és a húsvéti vásár az Am Hofon. Egy nappal később, március 16-án nyitnak a Schönbrunni Kastély előtti húsvéti standok, és már teljes gőzzel működik a vásár a floridsdorfi Franz-Jonas-Platzon.

 

Bécs négy húsvéti vásárában 210 standnál válogathatnak az érdeklődök a húsvéti dekorációk – mindenféle stílusban készült hímes tojások, tavaszi koszorúk, ajtódíszek, illatos gyertyák és kerámiák –, apró ajándékötletek és szezonális finomságok között. A megfáradt vásározók a sonkakülönlegességek mellett hagyományos húsvéti süteményekből vagy császármorzsából meríthetnek új erőt vagy tankolhatnak fel az ünnepi asztalhoz.

 hirdetes_300x300  

 

Mindegyik vásárban változatos programmokkal várnak kicsiket és nagyokat egyaránt. Jó úti cél lehet a Blumengärten Hirschstetten, ahol a húsvéti vásár mellett érdekes programok – fűszernövény-ültetés, papírtyúk-hajtogatás és csodálatos virágtenger – is várják a látogatókat.

 

Az idei szezon újdonsága, hogy a Bécsi Piacfelügyelet megbízásából 2024. március 25. és 29. között a hagyományos heti piacokon is fel-felbukkan a húsvéti nyúl, hogy édességet osztogasson a legkisebbeknek.

 

Turizmus.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!