Nyitókép: MTVA

 

A közmédia gyerekcsatornája saját gyártású dramatikus minisorozatot készít a hagyományos magyar ünnepekről. Az adások önálló műsorszámként és a Hetedhét kaland című magazinműsor rovataként is láthatók egy-egy jeles naphoz kapcsolódva. Az első adás március 15-e tiszteletére készült az Adventi Kalandáriumból megismert család főszereplésével.

 

Visszatér a képernyőre az a bájosan szétszórt, de rendkívül szerethető négytagú család, akiknek életét – a karácsonyi ünnepekre hangolódva – 24 epizódon keresztül követhették az adventi időszakban az M2 Gyerekcsatorna nézői. Az Ünneplőben című új minisorozatban az év többi ünnepét és jeles eseményét mutatják be saját családjuk hétköznapjain keresztül.

 

Az első részben, a március 15-i Hetedhét kaland című magazin részeként az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapjának jelentőségét mutatják be. A nemzeti ünnep reggelébe kapcsolódhatunk be életükbe, ám hamar kiderül, hogy náluk ez a nap sem átlagosan kezdődik.

 hirdetes_300x300  

Holecskó Orsolya (Anya), Noé Viktor (Apa), Holló-Zsadányi Norman (fiútestvér) és Szép Rozi (lánytestvér) időről időre felbukkannak a csatornán, legközelebb március 31-én, húsvét alkalmából örvendeztetik meg a nézőket családjuk történetének egyik, az ünnephez illő fejezetével.  Később április 11-én, a magyar költészet napján, majd májusban kétszer, anyák napján és gyermeknapon pillanthatunk be mozgalmas életükbe. Az év során olyan jeles napokon is jelentkeznek, mint a június 4-i nemzeti összetartozás napja vagy az augusztus 20-i államalapítás ünnepe.

 

Ünneplőben – családi összeállítások jeles napokról az M2 Gyerekcsatorna műsorán.

 

MTVA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!