Nyitókép: mtva

 

A közmédia Húsvét alkalmából tojásdíszítő pályázatot írt ki. A saját készítésű alkotásokról készült fotókat március 31-ig várják a [email protected] címre, hogy húsvéthétfőn a Duna egésznapos tematikus műsorfolyamában kihirdesse a Kárpát-medence legszebbjét.

 

A húsvét elmaradhatatlan eleme a locsolásért ajándékba járó díszített tojás. A hagyományőrzés jegyében a Duna a Kárpát-medence legszebb tojásának elkészítésére hirdetett pályázatot. A versenyre bármilyen technikával készült alkotás nevezhető.

 

A pályaművek természetes anyagok felhasználása segítségével is a szivárvány valamennyi színében pompázhatnak: a kékhez vörös káposzta, kékszőlő vagy vörösáfonya, a narancshoz reszelt sárgarépa, míg a zöldhöz petrezselyem vagy spenót szükséges. A fekete kávéval barna, a céklalével rózsaszín, a lilahagyma héjával pedig lila árnyalat érhető el. A felszínükre viasszal rajzolt motívum, növény- vagy virágminta, sőt akár karcolat is kerülhet, de lehet patkolt, hímzett, vagy akár szalvétatechnikával dekorált. A felhívás célja az ünnep színesítése mellett a közös családi készülődésre és szórakoztató kikapcsolódásra ösztönzés.

 hirdetes_300x300  

 

A tojásokról készült fotókat a [email protected] e-mail címre várja a csatorna március 31., vasárnap éjfélig. További részletek a mediaklikk.hu/csaladbarat oldalon olvashatók. A Kárpát-medence legszebbjét készítő pályázó édes ajándékcsomagot nyer, és alkotását bemutatja a Duna a húsvéthétfői élő műsorfolyamában.

 

Húsvét a Kárpát-medencében – húsvéthétfőn a Dunán.

 

mtva

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!