Nyitókép: mtva

 

Magabiztosságot tanult Szendrey Júliától a Most vagy soha! című filmben őt megformáló színművész. Mosolygó Sára a Kossuth Rádió műsorában beszélt szerepe kapcsán karaktere példaértékű életéről.

 

Most vagy soha! című, a márciusi ifjak történelem-formáló napját bemutató kalandfilmben Petőfi Sándor feleségét, Szendrey Júliát egy ifjú tehetség, Mosolygó Sára alakítja. A színművész a Kossuth Rádió Kalendárium című műsorában fejtette ki, érez rokonságot karaktere és önmaga között.

 

„Magabiztosságot tanultam tőle, azt, hogy ki kell állni és fellépni a számunkra fontos a dolgokért, akár a kor elvárásaival szemben is. Példaértékű, ahogy akkoriban viselkedett és szerintem még ma is példakép lehet. Én is próbálok így élni és cselekedni”.

 

 hirdetes_300x300  

Mosolygó Sára a Kalendárium hallgatóinak a forgatásról is mesélt. „Amikor kijövök a nagy nyüzsgésből a kamera elől, szeretek elvonulni, egyedül átgondolni, hogy sikerült a jelentet, és miként kellene a következőt csinálni. Fontos, hogy kikapcsoljam az agyamat és valami mással foglalkozzak, illetve felkészüljek a felvételre” – mondta, hozzátéve: általában keresztrejtvény-fejtéssel tartja készenlétben magát.

 

A teljes beszélgetés a Kalendárium Médiaklikk-oldalán hallgatható újra.

 

Kalendárium – hétköznap 15:30-tól a Kossuth Rádióban.

 

mtva

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!