Nyitókép: mtva

 

Húsvétkor tematikus műsorkínálattal jelentkezik a közmédia gyerekcsatornája. Nagypénteken a Hetedhét kaland kézműveskedni hív, az Ünneplőben minisorozatban a húsvéti ételszentelés jelentőségét ismerhetik meg a nézők egy család történetén keresztül.

 

Hetedhét kaland március 29-i, nagypénteki adásában Balkonóri különleges tojásfestési technikát mutat be a közelgő húsvét alkalmából, és egy nyuszit ábrázoló dísz is készül újrahasznosított anyagokból. A Sztárfűszerek színpadán a magyar konyha egyik népszerű tavaszi ételízesítője, a fűszerkapor mutatkozik be.

 

Az Ünneplőben minisorozat április 1-jei, húsvéthétfői adásában egy barátságos család életébe nyerhetünk betekintést. A történet szerint a család hazaérkezik az ételszentelésből, ám a legkisebb gyermek nem szeretné megkóstolni a megszentelt ételt. A szülők és az idősebb testvér azonban elmagyarázza, mi a szertartás célja, és miért szokás húsvétkor az ünnepi asztal mellett megszentelt fogásokat fogyasztani. A hazai ünnep- és emléknapok jelentőségét ismertető epizódok lehetőséget adnak arra, hogy közvetlen hangnemben tudjanak beszélgetni a családtagok a naptár piros betűs napjairól. A következő új adás április 11-én, a magyar költészet napján látható az M2 Gyerekcsatornán.

 hirdetes_300x300  

 

mtva

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!