Nyitókép: szepmuveszeti.hu

 

Az ókori Mezopotámia és a barokk festészet kap központi szerepet a következő időszakban a Szépművészeti Múzeumban. Az intézmény idei újdonságairól annak vezetője, Baán László beszélt a Kossuth Rádióban.

 

A Szépművészeti Múzeum állandó barokk kiállításának újrarendezett változata április 5-től látható. Egy eddig nem látott szerzeményt is bemutatnak a nagyközönségnek a tárlaton. Tavaly volt Mányoki Ádám, II. Rákóczi Ferenc udvari festője születésének 350. évfordulója, és ennek apropóján egy izgalmas új festményhez jutott hozzá a múzeum egy aukción – hangzott el a Kossuth Rádió Kalendárium című műsorában.

 

„Az alkotáson szereplő lengyel nemesi származású hölgynek kalandos életútja volt, így ez a festmény több mint egy kiváló remekmű, rendkívül izgalmas történet is fűződik hozzá”

 

 hirdetes_810x300  

hangsúlyozta Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója. Hozzátette, igazi szenzációnak ígérkezik az év következő nagyszabású tárlata, az ókori mezopotámiai kiállítás. A műtárgyakkal az időszámításunk előtti első évezredbe, az Asszír Birodalomba kalandozhatnak vissza a látogatók.

 

„A Mezopotámia – Istenek és démonok királysága című tárlat az első átfogó kiállítás lesz a témában Magyarországon. Több kiemelkedő európai gyűjteményből, köztük a párizsi Louvre-ból érkeznek műkincsek. Rengeteg hiedelmet, vallási és hétköznapi szokást lehet majd megismerni általuk”

 

emelte ki a közgyűjtemény vezetője.

 

Baán László sikereikről is beszámolt, az elmúlt évek magas látogatószámával a Szépművészeti Múzeum a világ száz leglátogatottabb múzeuma közé került. A teljes beszélgetés újrahallgatható a Kossuth Rádió Médiaklikk-oldalán.

 

MTVA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!